Performans MANS-a: Poziv državnoj administraciji da se priključi protestu 18. marta.

Dodajte komentar

Predstavnici mreže za afirmaciju nevladinog sekotra MANS održali su performans na Rimskom trgu u Podgorici kojim su pozvali državnu administraciju da se priključi velikom  građanskom protestu 18. marta.

Jedan predstavnik MANS-a imao je danas ulogu ministra. Kada je sjeo za svoj sto prije svega je otvorio flašu viskija i nazdravio.

“Moramo se odmoriti poslije napornog rada“, objavio je “ministar“ listajući turističke ponude.


Pored njega su tri predstavnika MANS-a glumili građane sa lancima oko vrata, a koji su držali kartone sa natpisima “Računi sa ugradnjom“, “Kirija“, “Krediti“, “Dugovi“.

Potom je ministar iz državnog budžeta uzeo novac i počeo da ih trpa u džepove. “Zaposleni u administraciji” su se približili ministru i simbolično makazama  pocijepali spisak sa tajnim poslovima, kabinetom, dvevnicama, autima.

Na kraju su strgli lance oko vrata i umjesto “Račun sa ugradnjom“, “Kirije“, “Krediti“, “Dugovi“ visoko su podigli natpise “Vrijeme je“  kojima su pozvali na protest 18. marta.

“Ovim performansom smo pokušali da pokažemo da i država i administracija dijele sudbinu svi građana Crne Gore kada je u pitanju nezadovoljstvo opštim životnim standardom i željeli smo još jednom da pozovemo radnike državne administracije da se pridruže velikom građanskom protestu. Takođe smo željeli da pokažemo da za premijera Igora Lukšića postoji puno prostora da napuni budžet, na primjer mjerama štednje u okviru Vlade, a ne džepovima građana i budžetima domaćinstava“, rekao je Dejan Milovac predstavnik MANS-a.

On je istakao da je organizaca ovog protesta vrlo složenija, te da ima informacije da će preko 10.000 građana doći na protes u nedjelju.

izvor: CdM

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *