Opozicija javno u parlamentu podržala proteste MANS-a, USS i SU

Dodajte komentar

Poslanici iz redova crnogorske opozicije danas su u parlamentu – isticanjem papira sa datumom protesta na opozicionim klupama – javno podžali protestni skup koji organizuju 18. marta nevladine organizacije MANS, Unija slobodnih sindikata i Studentska unija.

Nakon što je juče Neven Gošović u ime poslaničke grupe Socijalističke narodne partije pozvao sve poslanike na protest, danas su se tom pozivu pridružili – zajedno sa predstavnicima SNP-a – i poslanici Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene, isticanjem žutih papirića sa ispisanim datumom protesta.

Inače, juče je premijer Igor Lukšić, komentarišući podršku SNP-a protestima, konstatovao da zahtjevi organizatora „u potpunosti korespondiraju sa onim što su prioriteti Vlade Crne Gore a to je izgradnja evropskog demokrartskog društva“.

U slučaju ranijih protestnih okupljanja predstavnici opozicionih stranaka nijesu organizovano se određivali prema protestima iako su neki od njih bili viđeni na okupljanjima, ali su istakli da su tu bili u svojstvu nezadovoljknih građana a ne predstavnika stranka.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *