Stamatović: Revizije privatizacija moguće ali neisplative

Dodajte komentar

Savjetnik premijera Predrag Stamatović kazao je u izjavi za Televiziju Crne Gore da su zahtjevi radnika sa sjevera države za revizijama privatizacija u tamošnjim firmama neisplative i da ne bi imale efekta.

– Zahtjev je pravno utemeljen, teorijski moguć ali ne i isplativ. Revizije privatizacija bi mnogo koštale i mi ne mislimo da bi imale efekta.

Eventualna revizija bi zahtijevala ogromno vrijeme i odgovarajuće resurse – a ništa dobro ne bi donijela ni radnicima između ostalog zato što bi to bio korak unazad, navodi Stamatović koji dodaje da su za sjever najbolja rješenja razvoj malih i srednjih preduzeća.

Stamatović je dodao da kada je u pitanju državna kasa da u ovom trnutku nema prostora za reviziju socijalnih programa, osim programa Fonda rada u slučajevima kada je neko od radnika dobio otkaz bez isplaćene otpremnine.

Nezadovoljni radnici sa sjevera Crne Gore protestovali su danas u Bijelom Polju zbog loše materijalne situacije. Oni su od državnih institucija između ostalog zatražili da ispitaju propale privatizacije preduzeća na sjeveru zbog kojih su, kako kažu, radnici ostali na ulici.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *