Bivši radnici “Polimke” traže pravdu

Dodajte komentar

Oko 60 bivših radnika fabrike kože „Polimka“, koji su krajem 2006. godine upućeni na biro rada, ponovo su od Vlade Crne Gore zahtijevali da im isplati zaostala potraživanja.

Oni tvrde da su na ime otpremnine dobili samo po 3.920 eura, iako su im predstavnici Vlade obećali da će taj iznos biti od 500 do 700 eura po godini radnog staža.

Radnici navode da pored otpremnina i zaostalih plata traže i povraćaj sredstava koja su izdvajali za stambenu izgradnju, kao i unovčavanje akcija.

– Osjećamo se i prevareno i povrijeđeno jer mnogi od nas neće dočekati rješenje ovih problema. Neprimjereno je da se u ovim godinama vučemo po sudovima i dokazujemo da smo grubo oštećeni i prevareni. Zato, još jednom tražimo od najviših državnih organa da izvrše preuzete obaveze i obeštete nas na pravi način, jer smo od svojih zarada odvajali sredstva za izgradnju države – navode radnici, dodajući da je bilo logično da se i oni, nakon prodaje „Polimke“ , nađu u lancu raspodjele sredstava.

„Polimku“ je 2006. godine kupila slovenačka kompanija „Koroški“, ali je poslije dvije godine, zbog nepoštovanja rokova od strane novog kupca, došlo do raskida ugovora. Poslije toga raspisan je novi tender, nakon čijeg zaključenja su predstavnici Vlade i državnih fondova potpisali ugovor o prodaji „Polimke“ sa podgoričkim preduzećem „Kips“, koje je na mjestu bivše fabrike otvorio tržni centar.

izvor: dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *