City Park Bijelo Polje: Banke preuzele čitav objekat

Dodajte komentar

Predsjednik Skupštine opštine i vođa lokalnog tima za borbu protiv korupcije Refik Bojadžić kazao je da su na sjednici tog tijela razmatrane prijave pojedinih političkih organizacija i pojedinaca i da je donijeta jednoglasna odluka o tim pitanjima.

Inače, prijavu je podnijelo pet odbornika SNP u lokalnoj skupštini i dva poslanika iz državnog parlamenta, a odnose se na sumnju u rad lokalne upravu u vezi sa nenaplaćivanjem opštinskih naknada od firme „Hektas” za „Siti park”, u iznosu od 273.000 eura.

–Stigla nam je ta prijava i dokumentacija koja je podnijeta na 16 strana, i uglavnom su tu odbornička pitanja iz prethodnog perioda. Donijeli smo jednoglasnu odluku da sve proslijedimo predsjedniku opštine Aleksandru Žuriću, koji je po zakonu nadležan da se stara o sprovođenju opštinskih odluka i vrši nadzor nad radom lokalne uprave. On će sve navode detaljno ispitati i preduzeti odgovarajuće mjere ukoliko procijeni da je to neophodno– saopštio je Bojadžić.

On kaže da će Opština naplatiti taksu za korišćenje opštinskog zemljišta od „Hektasa” i dodaje da objekat neće dobiti upotrebnu dozvolu dok se to ne dogodi.

–Potraživanja ćemo naplatiti u redovnom ili sudskom postupku. Nećemo se odreći tih sredstava –tvrdi Bojadžić.

Prema registru Privrednog suda, firma „Hektas” pripadala je Damjanu Hosti i Vladimiru Brolihu. Svečanom otvaranju, prije nekoliko godina, između ostalih zvanica, prisustvovao je i tadašnji premijer Milo Đukanović, kao i mis Italije. Poslovni centar je radio do sredine marta prošle godine, istina, u manjem obimu. Od tada je stavljen katanac na ovaj velelepni objekat.

Prethodno je na tom mjestu bila vojna fabrika „Prva petoljetka”, koja je jedina u Crnoj Gori imala program za proizvodnju čaura za neke vrste naoružanja.

Novi vlasnici „Siti parka” su Hipo Alpe banka i Prva banka Crne Gore, koje su objekat preuzele na osnovu kreditnih zaduženja i hipoteke firme „Hektas”. Oni su „Siti park” prodavali po cijeni od 6,2 miliona eura, ali neuspješno. Dug „Hektasa” prema Prvoj banci iznosi oko tri miliona eura, dok su dugovanja prema Hipo Alpe Adria banci nešto veća od ovog iznosa.

izvor: dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *