Prodao firmu, radnicima dao milione

Dodajte komentar

Zaposleni u jednoj australijskoj firmi iznenadili su se kada su saznali da je njihov šef prodao kompaniju i na njihove račune uplatio 15 miliona australijskih  dolara.

Tako je njihov šef 79-godišnji Ken Grenda vrijedan rad i dugogodišnju odanost svojih radnika odlučio nagraditi punjenjem njihovih računa, javlja agencija AFP.

Firma za transport, koja je u vlasništvu njegove porodice bila 66 godina, prodata je za 400 miliona australijskih dolara, a ima oko 1.800 zaposlenih.
Zaposleni nisu prethodno obavješteni da će dobiti ovakve bonuse već su jednostavno prilikom provjere otkrili da su im računi “podebljani” za nekoliko hiljada dolara.

Tako je svako od radnika u prosjeku dobio bonus od 8.500 dolara. No, visina bonusa određivala se po dužini staža. Neki su tako na svojim računima našli od 30.000 do čak 100.000 dolara, prenose agencije.

“Svaki je posao onoliko dobar koliko su dobri radnici. Moji su ljudi jednostavno fantastični i ovim sam im činom odao počast i iskazao zahvalnost”, rekao je Grenda.

izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *