USSCG:Lukšiću, ispuni zahtjeve

Dodajte komentar

Unija slobodnih sindikata (USSCG)  u otvorenom pismu zatražila je od premijera Igora Lukšića da ispuni zahtjeve upućene Vladi na protestu održanom u subotu jer će u suprotnom pozvati građane da se ponovo okupe.

“Ukoliko Vlada ne ispuni naše zahtjeve, pokazaće da nije sprernna na konkretnu akciju, a mi  ćemo održati naše obećanje dato na prošlorn protestu i ponovo pozvati građane da se okupe i traže Vladu koja ce raditi u interesu građana”, saopštili su iz USSCG.

Oni su ponovili da od Lukšića traže da Vlada, kao većinski vlasnik Elektroprivrede , povuče zahtjev za povećanje cijene električne energije ili da nađe druge mehanizme za poništenje odluke o poskupljenju struje.

Traže i da čelnici Regulatrone agencije za energetiku  odmah podnesu ostavke, odnosno da se, ukoliko to ne učine, pokrene postupak njihovog razrješenja.

“Zahtijevamo i da Vrhovni drzavni tužilac uđe u EPCG, Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP), Crnogorski Telekom, Željezaru i Vladu i utvrdi ko je korumpiran i ko se ugradio u naše račune”, naveli su iz USSCG.

 

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *