MANS:Lukšić prikriva korupciju u aferi Telekom

Dodajte komentar

Crnogorski zvaničnici upiru se da  zabašure aferu Telekom i prikriju tragove koji po dosadašnjim informacijama vode do samog državnog vrha,saopšteno je iz MANS-a.

„Lukšić je juče Ranki Čarapić poručio da ne bi trebalo da se bavi cjelokupnom privatizacijom Telekoma, jer je to nadležnost mađarskog tužilaštva.Ako premijer misli da Čarapić ne zna da joj je posao da provjeri svu dokumentaciju koja je u vezi sa privatizacijom Telekoma, onda neka pokrene pitanje njenog rada“,saopšteno je iz MANS-a.

Takođe, tvrde da su i  posljednji  istupi Vesne Medenice i Zorana Đikanovića  u službi zametanja tragova do krivaca za primanje milionskog mita i skidanja vlastite odgovornosti u ovoj aferi.

 Aman Resort uživa privilegovani status 

U MANS-u kažu i da je  sponzorisano tajno putovanje premijera i njegovih ministara sa suprugama još jedna od brojnih kontraverzi koja prati posao izdavanja u zakup hotela Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža.

„To ukazuje sumnju da u slučaju Amana i grčkog investitora postoji organizovani napor na nivou Vlade da se što je više moguće izađe u susret njihovom profitnom interesu, čak i po cijenu kršenja zakona i propisa. Aneksi, privremene dozvole i izmjene planova, samo su mehanizmi Vlade kojima se žele prikriti veoma konkretna krivična djela koja su počinjena u slučaju Svetog Stefana“,saopštenoje iz MANS-a.

Oni tvrde da državni tužilac do sada nijednom nije reagovao u slučaju Svetog Stefana,te se postavlja  pitanje da li i ovom aferom treba da se bave nadležni organi neke druge države kako to Lukšić preporučuje u slučaju Telekoma.

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *