Sada je i zvanično: Roko Tolić novi izvršni direktor Aerodroma

Roko Tolić je novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), odlučio je Odbor direktora na sjednici koja je održana danas.

Roko Tolić je izabran, kako su saopštili, nakon međunarodnog konkursa i intervjua sa devet kandidata.

Roko Tolić
foto: PORTAL.HR

„Čvrsto smo uvjereni da će Roko Tolić znanjem, iskustvom i energičnom vizijom opravdati naše povjerenje i ispuniti očekivanja države i najšire javnosti“, poručuju iz Odbora direktora ACG.

Nakon što je od 2000. do 2001. godine radio kao zamjenik gradonačelnika Dubrovnika, Tolić je karijeru u avijaciji gradio u Zračnoj luci Dubrovnik gdje je od 2001. godine do danas obavljao više funkcija. U periodu od 2001. do 2009. godine bio je direktor zajedničkih poslova, a od 2009. do 2018. je bio na poziciji glavnog direktora.

“U tom periodu, kako se navodi u njegovoj biografiji, bio je zadužen, između ostalog, za sprovođenje EU projekta razvoja i obnove aerodroma u Dubrovniku, a prethodno i za uspostavljanje sistema bezbjednosti. Od 2018. godine do danas je bio angažovan na poziciji direktora sektora trgovine”, navodi se u saopštenju.

Od 2009. godine je član borda Međunarodnog udruženja izvršnih direktora aerodroma (IAAE), a od 2011. je i član komiteta za bezbjednost u Međunarodnom savjetu aerodroma (ACI).

Istovremeno je i ovlašćeni auditor za zaštitu vazdušnog saobraćaja u Međunarodnom udruženju civilnog vazduhoplovstva (ICAO).

Po struci je diplomirani ekonomista

Podijeli ovaj članak