Opozicionari traže parlamentarnu istragu u aferi Telekom

Dodajte komentar

Socijalistička narodna partija (SNP),Nova srpska demokratija (Nova) i Pokret za promjene (PzP) potpisale su inicijativu za otvaranje parlamentarne istrage u vezi sa aferom Telekom, o kojoj će se poslanici izjasniti 14. februara, za kada je zakazana vanredna sjednica Skupštine Crne Gore. Opozicionari su zatražili i  formiranje Anketnog odbora koji bi se bavio aferom Telekom.

„Parlamentarana istraga i anketni  odbor bi nam omogućili  da pozovemo svakog pojedinca, nezavisno da li je to aktivni  državni  funkcioner ili je  bivši državni  funkcioner, ili da li je uopšte  bio  državni  funkcioner u vremenu kada su se dešavala ova djela u privatizaciji Telekoma “, kazao je lider NOVE Andrija Mandić.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević smatra da  zbog političkog uticaja crnogorsko Tužilaštvo neće moći da se nosi sa aferom, jer tragovi vode ka vrhu vladajuće stranke.

„Ukoliko u razumnom roku Tužilaštvo ne pokaže nikakve rezultate, u šta mi iz predhodnog iskustva vjerujemo, mi ćemo podići privatne tužbe protiv Mađar  Telekoma i nepoznatih počinioca iz Crne Gore.Tada ćemo  dobiti aktivni legitimitet da tražimo svu neophodnu dokumentaciju“, saopštio je Medojević.

Opozicionari ovog puta neće tražiti smjenu državnog tužioca jer kako tvrde ni slične inicijative ranije nijesu imale efekta.

Kažu da će nastaviti aktivnosti kroz kroz kontakte sa državnim organima SAD-a i Njemačke i uz podršku ambasada tih zemalja.

izvor: Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *