Zaimović: Nije uobičajeno da se kredit traži preko medija

Dodajte komentar

Predsjednik Udruženja banaka Esad Zaimović kazao je, za Televiziju Crne Gore, da nije uobičajeno da se kredit za Neksan iz Nikšića traži preko medija.

Zaimović je, reagujući na optužbe vlasnika Neksana Miodraga Davidovića da banke neće da odobre kredit od šest miiona eura za koji su ponuđene tri puta veće garancije, kazao da Davidović krivca za eventualni neuspjeh projekta traži u bankama i da nije uobičajeno da se kredit traži preko medija.

“Nijesam siguran da je pravi put bio da se prvo ulazi u projekat bez konsultacija sa poslovnim bankama, a onda na kraju tog projekta da se traži kredit i u slučaju nedobijanja tog kredita – stvaranje atmosfere da su krivac za sve poslovne banke u Crnoj Gori“, rekao je Zaimović.

Iako je Davidović prozvao sve banke, iz Udruženja banaka su ga pozvali da saopšti imena tih banaka.

“Davidovićeva izjava na konferenciji za novinare je dijelom nekoeizistentna jer, navodno, svi bankari bježe kada se pomene slovo ”Ž” od Željezare, a on skreće pažnju da je kredit tražio kao Neksan, a ne kao Željezara“, naveo je Zaimović.

Iz Centralne banke Crne Gore su pozvali poslovne banke da još jednom razmisle o odobravanju kreditu Neksanu jer od toga mogu da zarade, a mogu da pokažu i društvenu odgovornost.

Viceguverner CBCG Velibor Milošević je kazao da je Davidović kredit tražio u ime kompanije Neksan, kompanije koja odlično posluje i ima mogućnost da redovno servisira obaveze.

“Čini mi se da Neksan od svojih sredstava može da servisira kredit i zato je pored obezbjeđenja o kojem smo čuli, to sasvim dovoljno da pomognu Željazari. Oni, osim Željezari, mogu da pomognu i sebi“, rekao je Milošević.

izvor: CdM.me

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *