Imovina Solane na prodaju

Dodajte komentar

Stečajna uprava Solane “Bajo Sekulić”, objavila je poziv za prodaju imovine tog ulcinjskog preduzeća, a svi zainteresovani građani i kompanije ponude treba do dostave do 16. januara.

Na prodaju je nepokretna imovina u Opštini Ulcinj koju čine zemljište, objekti za upotrebnu vodu, zgrade u industriji i rudarstvu, poslovne zgrade u privredi, elektroenergetski kao i objekti gasovoda i kanali.

Prodaje se i tehnološka oprema građevinska mehanizacija, transportna sredstva, kancelarijska oprema, a početna cijena pokretne i nepokretne imovine ukupno iznosi 257,8 miliona eura.

Zainteresovani ponuđači ponude na javno nadmetanje treba da dostave do 16. januara do 12 sati, kada će biti i otvorene.

Stečajni upravnik će u roku od tri dana izabrati najpovoljnijeg ponuđača i odlučiti o prodaji imovine.

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju sve domaće i strane kompanije, kao i građani koji uplate depozit u iznosu od jedan odsto od početne cijene ili prilože garanciju poslovne banke neopozivu i naplativu na prvi poziv.

Predmet prodaje je cjelokupna imovina, koja se prodaje u viđenom stanju bez prava na reklamaciju. Imovina će se prodati onom ponuđaču koji ponudi najveću kupoprodajnu cijenu.

Kupac je dužan da sa stečajnim upravnikom zaključi ugovor o kupoprodaji predmetne imovine u roku od 15 dana od donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Akcionari ulcinjske Solane “Bajo Sekulić” razmatraće 16. januara Odluku o zalaganju imovine kompanije, ukoliko dođe do realizacije i odobravanja stranih kredita.

Vlada je nedavno Solani, koja je od 2005. u stečaju, oduzela koncesije za eksploataciju soli na ležištu Štrojska kneta. Solanom upravlja Eurofond podgoričkog biznismana Veselina Barovića, na čiji je zahtjev 2005. godine uveden stečaj u preduzeće.

Kompanija je upala u nepremostive teškoće kada je Barović odbio da isplati 100.000 eura kako bi se završila prošlogodišnja berba, iako je preduzeće prvu polovinu prošle godine završila sa profitom od 134.600 eura.

Vlada je u avgustu prihvatila predlog Ministarstva finansija da se produži ugovor o koncesiji za eksploataciju morske soli sa Solanom i u novembru kontaktirala preduzeće u cilju zaključenja ugovora. Iz stečajne uprave je tada objašnjeno da je nad preduzećem otvoren postupak stečaja.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *