Otvoren Festival investicija i nekretnina

Dodajte komentar

Ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić svečano je otvorio u Budvi Festival investicija i nekretnina – FREI 2012.

Sekulić je naglasio da vrijeme ekonomske krize donosi izazove ali i stvara nove mogućnosti, koje mogu da nam preko novih i kvalitetnih investicija obezbjede blagostanje u državi.

Ocijenio je da je crnogorska ekonomija uspjela da održi stabilnost, iako to nije slučaj sa mnogo većim i ekonomski jačim zemljama, a razlog tome su brojne strane direktne investicije, odnosno investicioni bum u peridou nakon obnove nezavisnosti.

Sekulić smatra da je Crna Gora najljepša mala zemlja na svijetu, koja je svojim prirodnim i kulturnim bogatstvima izuzetno interesantna turistima i investitorima.

Ministar održivog razvoja i turizma je naglasio da svaki investitor u našoj zemlji mora voditi računa o pojmu zelene ekonomije, održivosti i ekologiji i da te standarde moraju ugraditi u sve buduće projekte.

Pomoćnik ministra ekonomije Marko Vujović je podsjetio da su u relativno kratkom periodu uspostavljena tržišna ekonomija i načela demokratije što je rezultiralo kreiranjem Crne Gore kao sigurne luke za investicije. Doprinos tome daju zvanična valuta koja je u upotrebi u našoj zemlji, reformisano bankarstvo, ugovori o socijalnoj trgovini sa tržištem od oko 800 miliona ljudi.

Vladimir Čvorović predstavnik Atlas grupe istakao je da je za investicije u Crnoj Gori u narednom periodu predviđeno 12,4 milijarde eura, te da je za njihovu realizaciju neophodno da našu zemlju „pokrijemo“ prostornim i urbanističkim planovima.

Čvorović je najavio i realizaciju konferencijskog objekta vrijednog 140 miliona dolara, koju će graditi Atlas grupa u saradnji sa Future Capital Investmentom.

Tim Levi predstavnik Future Capital Investmenta saopštio je da će konferencijski objekat biti izgrađen u Budvi, konferencije će održavati tokom cijele godine, a sadržaće, između ostalog, hotela sa pet zvjezdica, kojim će upravljati svjetski brend.

Levi je ocijenio da Crna Gora ima velike mogućnosti da postane velika tursitička destinacija, poveća životni standard, te da ga posebno raduje optimizam na koji je naišao, što nije slučaj sa drugim zemljama.

Frei 2012 se održava pod programskim patronatom predsjednika Vlade Crne Gore Igora Lukšića, a programski nosioci su Ministarstva održivog razvoja i turizma i ekonomije.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *