Vasilije Bojović osvojio stipendiju Univerziteta u Gracu u okviru programa Best of South-East

Dodajte komentar

 Apsolvent Pravnog fakulteta Univerziteta Donja Gorica iz Podgorice Vasilije Bojović, osvojio je stipendiju vrijednu 12.000 eura u programu „Best of South-East“ i provešće studijsku godinu 2024/25 na Univerzitetu Karl-Franzens u Gracu.

„Best of South-East“ je jednogodišnji program razvoja i daljeg obrazovanja za talentovane i posvećene diplomce i studente iz regiona. Program u Crnoj Gori podržava Erste banka, a pokrenula ga je Steiermärkische Sparkasse Bank u saradnji sa Univerzitetom u Gracu, Tehničkim univerzitetom, Univerzitetom za muziku i izvođačke umjetnosti i Univerzitetom za rudarstvo, metalurgiju i geologiju u Leobenu.

Želja za većim znanjem, potreba za novim iskustvima i usavršavanje njemačkog i engleskog jezika kroz program, motivisali su Vasilija da se prijavi za vrijednu stipendiju.

„U vremenu u kojem se sve teže posvetiti kontinuiranom učenju i gdje je sve manja koncentracija mladih, veliki je izazov usavršavati sebe kao osobu koja stremi ka visokim
ciljevima. Inspiraciju pronalazim u razgovoru sa ljudima i postavljanjem ciljeva. Balans između učenja i odmora je ključan, a izazovi su prilika za rast. Očekujem da mi boravak u Gracu donese bogato iskustvo uživanja u kulturi i upoznavanju novih ljudi. Nadam se da će stažiranje u Steiermaerkische Sparkasse banci pružiti priliku za praktično iskustvo u bankarskom sektoru, unaprijediti moje vještine i stvoriti vrijedne profesionalne kontakte“,  
rekao je Vasilije Bojović.

On je uspješno prošao nekoliko krugova selekcije i finalnu rundu u Austriji u kojoj učestvuju najbolji studenti iz regiona.

Cilj programa „Best of South-East“ je da studentima pruži međunarodno radno iskustvo, kao i prilike za trening i dodatnu edukaciju. Program stažiranja ili prakse olakšava studentima da počnu svoj profesionalni put.

Ove godine, u sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini od 12.000 eura, koja pokriva troškove smještaja u studentskom domu u Gracu, mjesečni džeparac, školarinu Univerziteta u Gracu, registraciju pri Univerzitetu u Gracu, intenzivan kurs njemačkog u univerzitetskom jezičkom centru „Treffpunkt Sprachen“ kao i troškove raznih društvenih i kulturnih događaja tokom cijele godine.

Za program „Best of South-East“ se mogu prijaviti studenti završnih godina osnovnih i studenti postdiplomskih studija sa univerziteta iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije. Uslov je da nijesu stariji od 27 godina, te da posjeduju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkog jezika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *