Kvartalni rezultati: CGES daleko od prošlogodišnjih rekorda

Dodajte komentar

U prvom kvartalu ove godine Crnogorski elektroprenosni sistem AD Podgorica (CGES) je ostvario ukupne prihode od 23,6 miliona eura, od čega se 23 miliona odnosi na osnovne prihode od prodaje. U odnosu na isti period 2023. godine, prihodi su manji za oko 22,34% ili za 6.79 miliona eura.

Rashodi u istom periodu iznose 17.5 miliona eura i manji su u odnosu na uporedni period prethodne godine za oko 8,71% ili 1.67 miliona eura.
-U prva tri mjeseca ove godine, CGES je ostvario neto rezultat u iznosu od 3.895.220 eura, koji je manji za 4.589.877 eura u odnosu na rezultat za isti period prethodne godine – navedeno je u kompanijskom kvartalnom izvještaju o upravljanju,  objavljenom na sajtu Montenegroberze, gdje seakcije ove kompanije kotiraju na berzanskoj A listi.

Ipak, konstatuje se da je  prvom kvartalu tekuće godine kompanija  bila izložena “riziku promjene cijene električne energije koji su materijalno uticali na finansijske izvještaje, međutim bez uticaja na nesmetano odvijanje poslovanja, na štoukazuju rezultati poslovanja”.

Tokom cijele prošle godine, upupni prihod koji je CGES ostvario bio je 11,5 miliona eura, pa prihodi od 23,6 miliona samo za prvi kvartal ove godine “ne zvuče obećavajuće”, kao ni trend sa neto poslovnim rezutatom, koji je tokom 2023. godine bio rekordnih 35,7 miliona, pa ostvarena kvartalna dobit izgleda na prvi pogled daleko od ciljanja prošlogodišnji rezultata.

Izvor tabele: Business Intelligence Consulting

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *