Pretraživanje prepolovljenja bitkoina na Googleu na najvišem nivou u istoriji

Dodajte komentar

Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina dovelo je do kontinuiranog povećanja pretraživanja tog pojma na Googleu.
Nivo interesovanja za ‘prepolovljenje bitkoina’ na Guglu je skočio na najviši nivo u istoriji, sa prognoziranim podacima koji ga vezuju za više nego duplo više od posljednjeg prepolovljenja 2020. godine.

Interes za pretraživanje termina ‘Bitcoin halving‘ je već dostigao ocjenu od 45, prema Google Trends-u – a Google predviđa da će dostići procjenu od 100 do kraja ovog mjeseca.

Google Trends napominje da vrijednost od 100 znači “vrhunac popularnosti” za termin.

Prepolovljenje bitkoina se odnosi na to kada se nagrade isplaćene rudarima prepolove. Ove godine, prepolovljenje bitkoina će smanjiti nagrade za blok sa 6,25 BTC na 3,125 BTC.

Prepolovljenje je trenutno planirano da se dogodi oko 4 ujutro UTC 20. aprila, prema Cointelegraphovom odbrojavanju vremena.

Google Trends pokazuje da je prepolovljenje bitkoina izazvalo najveće interesovanje u Nigeriji, Holandiji, Švajcarskoj i na Kipru.

Rekordni nivoi interesovanja nisu iznenađujući nakon performansi bitcoina u proteklih nekoliko mjeseci. Prema podacima CoinMarketCap-a, Bitcoin je započeo godinu sa 42.200 dolara i skočio za 74% da bi 13. marta dostigao novi najviši nivo od 73.600 dolara.

Cijene bitkoina su se od tada smirile i od sredine aprila konstantno se trguje niže. Bitcoin se trguje po cijeni od 61.078 dolara, što je 17% manje u odnosu na rekordno visoku vrijednost.

Izvor Seebiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *