Đeljošaj: Razmatramo da produžimo akciju “Limitirane cijene” i tokom ljeta

Dodajte komentar

Akcija “Limitirane cijene” je uspješna i razmatramo da je produžimo i tokom ljeta.

To je saopštio ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade.

Trajanje akcije je trenutno planirano do kraja maja.

Upitan o ukidanju neradne nedjelje, Đeljošaj je pojasnio da očekuje da će doći do rješenja do početka ljetnje turističke sezone.

Akcijom je produženo dosadašnje važenje ograničenja marži u trgovini na veliko do pet odsto i u trgovinama na malo do sedam odsto za pšenično brašno tip 400, pšenično brašno tip 500, šećer kristal, jestivo suncokretovo ulje (bez obzira na vrstu pakovanja) i kuhinjsku so u pakovanju od jednog kilograma.

U trgovinama na veliko i na malo, maksimalni iznos marže od po 10 odsto je za: domaći bijeli sir (rinfuz), jogurt domaće proizvodnje u pakovanju od jednog litra, svježi krompir (bez ograničenja u težini), mlijeko u pakovanju od jednog litra sa 2,8 odsto mliječne masti i bez čepa, cijelo pile i svinjski vrat bez kostiju (bez ograničenja u težini), bijelu rižu dugo zrno u kesi u pakovanjima od 800 grama do jednog kilograma, tjesteninu od bijelog brašna u pakovanjima od 350 do 400 grama, smrznuti grašak u pakovanju do 500 grama i stoni margarin od 250 grama.

U ovoj grupi nalaze se i mesni proizvodi samo domaće proizvodnje u rinfuzi ili bez težinskih ograničenja – čajna kobasica, stiješnjena šunka, pileća prsa, sudžuk, goveđa čajna kobasica, pileće viršle i suva svinjska slanina. Ista pravila o smanjenju marži važe i za konzervu od 200 grama komadića tunjevine bez dodataka u ulju, kokošiju paštetu bez dodataka od 100 grama, džem od šljiva i marmeladu u pakovanju od 500 grama do jednog kilograma, goveđi gulaš u konzervi do 500 grama, blagi kečap u pakovanjima od 300 do 500 grama, svježu pastrmku bez ograničenja u težini, sardine u biljnom ulju bez dodataka u pakovanju do 200 grama, sok sirup na razblaživanje od jednog litra, polutvrdi blok sir (“edamer”, “gauda”) u rinfuzu.

Za grupu proizvoda za održavanje higijene marže u trgovinama na veliko ograničene su na 10 odsto, a trgovcima na malo na 15 odsto. U ovoj grupi nalazi se dječji sapun čvrsti u pakovanju do 100 grama, dječje pelene “economy” u pakovanju od 40 plus komada, šampon za bebe u pakovanju od 200 do 500 mililitara, voćne kašice za bebe u teglici do 130 grama, kupka za bebe u pakovanju od 200 do 500 mililitara, šampon za odrasle od jednog litra, kupka za odrasle od 250 mililitara, pasta za zube od 125 mililitara, troslojni toalet papir u pakovanju od 10 komada, deterdžent u prahu za pranje veša u pakovanju od tri kilograma i higijenski ulošci standardni od deset komada.

(Vijesti.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *