Okrugli sto o nacrtu Zakona o privrednim društvima

Dodajte komentar

Okrugli sto povodom razmatranja Nacrta Zakona o privrednim društvima održan je danas, u okviru Javne rasprave koja je počela 3.aprila, kako bi zainteresovana javnost bila u mogućnosti da  dostavi sugestije i predloge za unapređenje postojećeg teksta zakonskog rješenja. Pored predstavnika Ministarstva ekonomskog razvoja, na Okruglom stolu su učestvovali i predstavnici relevantnih državnih institucija, predstavnici poslovnih udruženja i značajan broj predstavnika privatnog sektora – navodi se u saopštenju ovog Ministarstva.

Državni sekretar Ministarstva ekonomskog razvoja, dr Goran Jovetić u uvodnom izlaganju istakao je da je ovaj  zakon prevashodno unaprijeđen u pogledu usklađivanja crnorgorskog zakonodavstva u oblasti privrednog prava sa pravnom tekovinom Evropske unije. Dodatno, zakon je unaprijeđen sa aspekta uključivanja opravdanih sugestija biznis zajednice, suda, akademske zajednice i ostalih poslovnih udruženja koje su identifikovane kroz implementaciju važećeg Zakona o privrednim društvima i odredbi za koje se u praksi pokazalo da postojeći zakon izaziva probleme u primjeni.

U nastavku Okruglog stola uslijedila je konstruktivna diskusija, kako bi se pružila prilika svim učesnicima da u direktnoj razmjeni mišljenja svojim primjedbama, predlozima i sugestijama, ukažu na određena pitanja koja se obrađuju pripremljenim zakonskim rješenjem.

Javna rasprava o ovom  Zakonu će trajati do 22. aprila 2024. godine.

Kako je riječ o jednom od ključnih zakona za ekonomski ambijent u Crnoj Gori, iz Ministarstva pozivaju zainteresovana javnost da učestvuje u procesu javne rasprave kako bi zajedničkim radom doprinijeli unapređenju predloženih rješenja.

Ministarstvo ekonomskog razvoja će nakon završetka Javne rasprave razmotriti sve primjedbe, predloge i sugestije i nakon toga sačiniti Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *