Uspostavljena linija Beograd-Mostar nakon 33 godine, Aleksandar Vučić na prvom letu

Dodajte komentar

Kompanija “Er Srbija” je danas uspostavila avio-liniju između Beograda i Mostara nakon 33 godina, koja će saobraćati tri puta sedmično, a let traje oko 50 minuta. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sletio je na mostarski aerodrom, čime je obilježeno uspostavljanje direktne avionske linije između Beograda i Mostara.

Vučić je kazao da je sretan jer smatra da je uspostavljanje ove linije značajna stvar kako za Mostar, tako i za Beograd te će pomoći u povezivanu naroda.

“Želim običnom narodu, u Mostaru i Srbiji, da kažem da linija Beograd – Mostar ima 108 mjesta i letjeće tri puta nedjeljno. Cijena povratne karte je 104 eura. Ne postoji automobil koji može da potroši manje”, istakao je Vučić.

Zainteresovani putnici od Beograda do Mostara moći će da lete svakog ponedjeljka, petka i nedjelje, saopštila je “Er Srbija”.

“Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Vjerujemo da će direktna avio-linija doprinijeti snažnijem i efikasnijem umrežavanju zemalja u regionu, kao i većim mogućnostima za putovanja ka zapadnoj i sjevernoj Evropi”, poručili su iz “Er Srbije”.

U srpskoj avio-kompaniji očekuju veliko interesovanje putnika, naročito onih koji žele da putuju između Mostara i Evrope ili Sjeverne Amerike preko Beograda.

U “Er Srbiji” ističu da putnici iz Mostara preko Beograda njenim avionima sada mogu brzo i udobno da stignu do Pariza, Diseldorfa, Ciriha, Amsterdama, Osla, Barselone, Kopenhagena, Praga, Milana, Rima, Frankfurta, Istanbula i mnogih drugih gradova.

Uvođenjem Mostara u mrežu srpska nacionalna avio-kompanija je proširila broj regionalnih destinacija, pa će tokom ljetne sezone “Er Srbija” saobraćati između Beograda i 16 gradova bivše Jugoslavije.

Izvor: Klix.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *