Da li bitcoin uskoro leti prema rekordu?

Dodajte komentar

Podaci o stablecoinu sugerišu da se trgovci pripremaju da cijena Bitcoina dosegne novi najviši nivo svih vremena.
Prema izvještaju KuCoin Researcha, povećanje priliva stablecoina podstaknuto je nadolazećim događajem prepolovljenja ponude Bitcoina, koji će se dogoditi za sedam dana.

Izvještaj detaljno opisuje kako se izdavanje Tethera i USD Coina nastavlja povećavati, odražavajući daljnji porast entuzijazma evropskih i američkih ulagača za kripto imovinu. Dok su Binance USD, True USD (TUSD) i PayPal USD (PYUSD) zabilježili pad u izdavanju, dva najveća stabilcoina po tržišnoj kapitalizaciji nastavila su priticati na tržište.

Analitičari KuCoin Researcha napisali su:

“Izdavanje USDT je ​​poraslo za 5,825 milijardi u mjesecu, a izdanje USDC poraslo je za 3,803 milijarde, pokazujući značajan porast u poređenju s prethodnim mjesecom.”

Ovo povećanje stanja stablecoina dogodilo se početkom marta, prije nego što je Bitcoin dosegao najviši nivo svih vremena.

Podaci analitičara iz Glassnodea detaljno pokazuju da je Tetherov USDT zabilježio najveći priliv u berzi 3. marta, porastao za 192% sa 806,2 miliona dolara na 2,466 milijardi dolara 5. marta. Treba imati na umu da je BTC 5. marta imao svoju prethodnu najvišu vrijednost svih vremena od 69 800 dolara.

“Tokom tog razdoblja, upoređenju s drugim stabilnim valutama, korelacija između USDT-a u CEX-u i cijene BTC-a bila je veća.”

Čini se da se sličan scenario odvija tokom posljednjih nekoliko dana, s ukupnim saldom stablecoina na svim berzama koje su porasle sa 19,7 milijardi dolara 7. aprila na trenutnu vrijednost od 20,34 milijarde dolara, prema podacima Glassnodea. Ovo sugeriše da se trgovci pripremaju za otvaranje novih pozicija, očekujući da će Bitcoin nastaviti svoj uzlazni trend.

Dodatni podaci iz CryptoQuant-a otkrivaju da dok su stanje stabilnih kovanica na kripto burzama porastao u posljednjih nekoliko dana, broj transakcija polaganja stabilnih kovanica na berzi takođe je porastao u istom razdoblju.

Izvor: seebiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *