Profit Air Montenegra 3,47 miliona eura

Dodajte komentar

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda u 2023. godini, što predstavlja rast od 45% u odnosu na 2022. godinu.

Ostvareni profit, kao pokazatelj uspješnosti poslovanja i efektivne zarade kompanije, iznosi 3,47 miliona. U poređenju sa 2022. godinom, u kojoj je finansijski rezultat usled investicionih ulaganja i globalnih trendova bio negativan, ukupan rezultat je bolji za 5.93 miliona eura. Takođe, 475 hiljada bezbjedno prevezenih putnika, predstavlja porast od 31.05% u odnosu na 2022. godinu. Pored toga, mreža od 17 redovnih destinacija, sa tendencijom daljeg rasta svih parametara u 2024. godini, svjedoči o uspješnosti kompanije.

Rijetkost u avioindustriji predstavlja činjenica da je Air Montenegro, već u trećoj godini poslovanja ostvario pozitivan finansijski rezultat, što potvrđuje snagu i održivost kompanije. Sve navedeno, rezultat je predanog rada kompanijskog tima i pravilnih strateških odluka koje su omogućile efikasno prilagođavanje tržišnim trendovima.

“Ponosni smo na finansijske rezultate ostvarene tokom 2023. godine. Takođe, svjesni smo predstojećih izazova, ali i velikog potencijala koji ima kompanija. Nastavićemo da pružamo najbolju moguću uslugu našim putnicima. U našem fokusu će i dalje biti podrška turističkoj privredi i generisanje što većeg turističkog prometa, za dobrobit ekonomskog razvoja Crne Gore.”, izjavio je izvršni direktor Air Montenegra, Mark Anžur.

Air Montenegro zahvaljuje svojim putnicima, partnerima i zaposlenima na posvećnosti koju su pokazali tokom protekle godine. Iz kompanije ističu da s optimizmom planiraju buduće aktivnosti u cilju jos intenzivnijeg povezivanja Crne Gore sa ostatkom Evrope i svijeta. ”Crna Gora zaslužuje da bude brendirana kao izuzetno atraktivna turistička destinacija, dominantno orjentisana ka visokoplatežnim tržištima. Air Montenegro je posvećen tome.”, zaključuje izvršni direktor, Mark Anžur.

Anžur za Bankar: Air Montenegro će da preveze više od 600 hiljada putnika ove godine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *