Pogledajte kako izgleda “Sun Princess”, najveći kruzer koji je ikad posjetio Crnu Goru, šta kažu putnici, a šta kapetan

Dodajte komentar

U Bar je rano jutros uplovio “Sun Princess”, najveći kruzer koji je ikad posjetio Crnu Goru. Riječ je o plovilu dužine 345,28 metara i teškom 177.882 tona, izgrađenom u Italiji. Princess Sun je najnoviji kruzer u floti kompanije “Princess Cruises”, doputovao je sa 4.170 turista i 1.623 člana posade, a u februaru je imao svoje prvo komercijalno putovanje.

Veliki ponos što Bar iz godine u godinu biva prepoznat kao sve atraktivnija i popularnija kruzing destinacija izrazila je potpredsjednica Opštine Bar, Tanja Spičanović.

“Naravno da ovo doprinosi cjelokupnoj turističkoj ponudi Bar, a ujedno predstavlja veliki izazov za domaću turističku privredu da odgovori na ono što zapravo jesu potrebe i očekivanja turista sa kruzera. Što se tiče grada Bara mi zaista imamo mnogo da ponudimo, tako da je ta ponuda kada su u pitanju i kruzing turisti na visokom i zadovoljavajućem nivou,” poručila je Spičanović.

“Ove sezone ćemo zaista imati veći broj putnika nego prošle godine. Prošle godine smo imali 41.000, ove godine, već 45.000, dok će naredne godine uploviti 30 kruzera i dovešće 90.000 turista,” najavila je menadžerka za promotivne aktivnosti LTO Bara, mr Nikoleta Nikčević.

 

Prirodnim ljepotama Bara i toplom dobrodošlicom oduševljen je bio i sam kapetan broda Sun Princess, Paolo Arrigo.
“Danas nam je čast i zadovoljstvo što smo uplovili u ovu lijepu luku u Baru. Jako uska luka, ako mene pitate, ali nas je prizor koji smo zatekli jutros kada smo uplovljavali u Bar ostavio bez daha. Danas imamo 4.131 putnika i 1641 člana posade, tako da mislim da će vaš grad danas bitni dobro popunjen. Ovo je naše prvo uplovljavanje, ako budete srećni što smo došli rado ćemo se vratiti,” kazao je Arrigo.

Goste je dočekao i Folklorni ansambl “Rumija” koji je turiste sa različitih krajeva svijeta naučio korake tradicionalnih crnogorskih igara.

Da se zajednički trud TO Bar, FA “Rumija” i Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole isplatio pokazale su reakcije turista.

“Ja sam Viktorija iz Nju Džerzija, ovo je nevjerovatna, jako topla dobrodošlica. Sviđa mi se ovo crno vino, probala sam i lokalnu hranu, jako je dobra, svi su sjajni. Uzbuđena sam da istražim grad i vidim šta Bar ima da ponudi,” poručila je jedna od turistkinja sa kruzera.

Iz kompanije Port of Adria, koja je bila domaćin ove posjete, istakli su veliko zadovoljstvo što su upravo uplovljavanjem izuzetnog kruzera Sun Princess otvorili još jednu uspješnu kruzing sezonu.

Današnja posjeta je bila tek uvertira za početak kruzing sezone u Baru.

tekst, foto i video: Media biro

 

 

 

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *