Štamparija lažnog novca u Napulju: Novčanice zvali „Pele“ i „Maradona“

Dodajte komentar

Italijanska policija je u Napulju razbila mrežu falsifikatora novca koji su krivotvorene novčanice izvozili u Francusku, Španiju i Grčku, a uhapsila je nekoliko desetina osoba, uključujući troje Francuza.

Grupa je proizvela „ukupno oko šest miliona eura“ u apoenima od 20, 50 i 100 eura, navodi se u saopštenju objavljenom po završetku istrage.

Tokom intervencije policije u sedištu grupe zaplenjeno je oko 200.000 falsifikovanih eura, a uhapšeno je i sedam osoba, među kojima i tri francuska nabavljača, koji su upravo bili obavili kupovinu krivotvorenih eura i spremali se za povratak u Francusku.

Sjedište mreže i štampara krivotvorenih novčanica nalazili su se u stanu u Napulju u zoni pod kontrolom mafijaškog klana kojem su falsifikatori plaćali uslugu osiguranja.

Grupaa je delovala po principu uobičajene trgovačke delatnosti, s radnim vremenom svakim danom od 9 do 17 sati, a nedjeljom do 13 sati, navodi policija u saopštenju.

„Pele“ i „Maradona“

Kupci krivotvorenih novčanica mogli su birati i kvalitet krivotvorine.

Novčanice od 50 eura nazvane su „Maradona“, po argentinskoj zvezdi Diegu Maradoni koji je igrao za Napoli, ili „Pele“, po brazilskoj fudbalskoj zvijezdi.

U sklopu ove istrage, sud u Napulju izdao je 63 naloga za hapšenje, od kojih su neke osobe pritvorene, a neke se nalaze u kućnom pritvoru.

Izvor: Index

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *