Vlada pokrenula postupak izrade izmjena UP-a „Marko Radović“: Planeri crtaju prostor od 6,15 hektara

Dodajte komentar

Vlada je pokrenula proceduru za izradu izmjena i dopuna Urbanističkog projekta “Marko Radović” koji će pokriti prostor od 6,15 hektara.

U pitanju je planski dokument koji je ograničen Cetinjskim putem, ulicama Marka Radovića, Arsenija Boljevića i granicom izvedene saobraćajnice koja odvaja postojeću benzinsku pumpu i zonu centralnih djelatnosti i individualnog stanovanja u DUP-u Prvi maj- dio.

Za rukovodioca izrada izmjena plana Vlada je odredila Sonja Radović Jelovac, kojoj će zajedno sa stručnim timom biti isplaćeno 22.000 eura. Novac će biti opredijeljen iz budžeta države sa pozicije organa državne uprave nadležnog za prostorno planiranje, urbanizam i državnu imovinu. Rok za izradu izmjena i dopuna UP-a je šest mjeseci od dana potpisivanja ugovora sa rukovodiocem plana.

U programskom zadatku, koji prati odluku o izmjenama plana, je naznačeno da je u cilju unapređenja poslovanja i ponude na ovoj lokaciji potrebno preispitati postojeće urbanističko rješenje i dati predlog za dogradnju i proširenje kapaciteta postojećih objekata, prenosi Dan.

–Osnovni cilj koji treba da se postigne je obezbjeđivanje planskih preduslova za uređenje i izgradnju kroz sveobuhvatno i racionalno sagledavanje značaja lokacije i utvrđivanje optimalnog opsega izgradnje. Jedan od bitnih principa na kojima treba bazirati idejno rješenje jeste afirmacija kvaliteta projektovanja i izgradnje. Prostor se uglavnom oslanja na postojeću saobraćajnu mrežu koja osnovnu vezu sa ostatkom grada ima preko bulevara Cetinjski put i Ulicom Marka Radovića. Pri planiranju prostora poseban akcenat treba staviti na osmišljavanje i organizaciju javnih prostora – piše u odluci.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *