Elektroprivreda: Za izvršnog direktora izabran kandidat sa najboljim referencama

Dodajte komentar

Za izvršnog direktora Elektroprivrede (EPCG) izabran kandidat sa najboljim referencama, kazali su iz kompanije u reagovanju na navode poslanika GP URA Dritana Abazovića.

“EPCG osjeća potrebu da se, javnosti radi, oglasi povodom današnjeg istupa u Skupštini Crne Gore, kao i na društvenim mrezama, gospodina Dritana Abazovića (URA), koji vrlo tendenciozno i zlonamjerno opisuje izvršnog direktora naše kompanije, gospodina Ivana Bulatovića”, naveli su iz EPCG u reagovanju dostavljenom medijima.

U navedenim istupima se, kako su kazali iz EPCG, Bulatović dovodi u vezu sa “nekim skrivenim centrima moći”.

“U nekim drukčijim okolnostima, ne bi bilo potrebe da se osvrćemo na istupe pojedinaca koji, očito, imaju manjak osjećaja kada je riječ o odgovornosti za javno iskazane riječi, ali smo, kao predstavnici najvažnije kompanije u državi, dužni da ukažemo na jednu vrlo problematičnu praksu u dijelu koji se odnosi na potrebu nekih političkih aktera da, preko leđa EPCG, njenog poslovodstva i zaposlenih, stiču jeftine političke poene. Tako nešto ne samo da je neprofesionalno i nekorektno, nego se, kako vidimo, do sada nikome nije isplatilo u smislu stvarnog postizanja političkog efekta. Jer, i javnost i građani Crne Gore vrlo jasno uočavaju razliku između EPCG, kao ozbiljnog privrednog sistema, i političkog avanturizma”, dodaju iz EPCG.

Neistine se, navode oni, ne mogu prodavati kao neka ozbiljna analiza, tim prije što se, kako kažu, “u slučaju naše kompanije, radi o dokazanom i uspješnom čovjeku”.

“Ivan Bulatović je, naime, diplomirani elektroinženjer, s ozbiljnim iskustvom rada i rukovođenja u organima vrlo respektabilnih kompanija i organizacija, kao što su Elektroprivreda Crne Gore, Crnogorski elektroprenosni sistem, Centar za kordinaciju sigurnosti iz Beograda, Coordinated Auction Office in South East Europe (SEE CAO) u vlasništvu osam prenosnih sistema iz jugoistočne Evrope, Terna Crna Gora (dio stranog drsutva Terna Italija) i Privredna komora Crne Gore kao Predsjednik odbora za energetiku i rudarstvo. Takođe, autor je desetina radova na temu energetike, kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu. O njegovim međunarodno prepoznatim referencama, u datom kontekstu, više od bilo čega drugog govori činjenica da je za izvršnog direktora izabran na javnom konkursu – prvom te vrste u našoj kompaniji – i to u okolnostima u kojima je, podsjećanja radi, čelnik nadležne komisije za izbor Izvršnog direktora bio i član tadašnjeg saziva OD EPCG koji je upravo kadar Abazovićeve partije”, naveli su iz Elektroprivrede.

Dakle, kako ističu, reference Bulatovića su takve da nijesu mogle biti ignorisane čak ni u situaciji u kojoj je nadmoć u OD EPCG imala politička struktura Abazovića.

“Nikakvi ujaci, nikakve skrivene namjere već, prosto, kvalitet radne biografije. Dozvolićete da primijetimo da, u pogledu razvoja EPCG, iskustvo jednog elektroinženjera ima veći značaj od paušalnih ocjena onih koji nijesu imali nikakvo iskustvo u energetici”, naglasili su iz kompanije. Ko želi da vidi i čuje, kako kažu, “to prepoznaje vrlo jasno”. “Ko poznaje prilike u energetici – još jasnije. Mi nastavljamo sa predanim radom u cilju podizanja kvaliteta energetskog sektora u Crnoj Gori na opštu dobit svih njenih građana, s tim što, javnosti radi, ne možemo ćutke prelaziti preko neistina…, navodi se u reagovanju EPCG.

Izvor: CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *