Skupština opet da formira Anketni odbor za “Možuru”

Dodajte komentar

Struktura sadašnjeg sastava Skupštine ohrabruje da Anketni odbor može dovesti do značajnog iskoraka u rješavanju afere “Možura”, jer u ovoj konstalaciji stvari eventualna opstrukcija DPS-a nije moguća, smatra univerzitetska profesorica i bivša poslanica Branka Bošnjak. Ona je kazala da očekuje od tužilaštva da se aktivnije pozabavi tom aferom.

Na njenu inicijativu u prošlom sazovu parlamenta donešena je odluka o formiranju Anketnog odbora parlamenta za istragu afere “Možura”. Bošnjak smatra da novi saziv Skupštine mora nastaviti gdje su stali, i utvrditi sastav odbora.

“Smatram da novi saziv Skupštine treba da nastavi tu gdje smo mi stali, ako je to pravno-formalno moguće, a ako ne, da donesu novu odluku i da se krene u raskrinkavanje ove afere čiji kraci, sumnja se, vode do samog vrha Đukanovićevog režima. Ne smije se dozvoliti da uzaludna bude žrtva novinarke Dafne Karuana Galicie koja je otkrila da tragovi ove korupcionaške afere idu prema Crnoj Gori”, kazala je Bošnjak.

Podsjeća da je zbog te afere pao i premijer Malte.

“Mi smo dužni da ne dozvolimo da se stvari ne istjeraju na čistac. Očekujem i od Tužilaštva da se aktivnije pozabavi ovom aferom a posebno sto je i sin pokojne novinarke i sam istraživački novinar spreman da pruži punu podršku i ovom slučaju… ova ljaga sa obraza Crne Gora mora da se skine i da se procesuiraju odgovorni pojedinci i institucije koji su uključeni u ovu aferu”, kazala je Bošnjak.

Kaže da to od nas očekuje i Evropska komisija.

“Pa zato i Skupština treba da se aktivira i da Anketni odbor krene sa radom. I to bi bio pozitivan signal za dobijanje IBAR-a. Pošto po zakonu mjesto predsjednika Anketnog odbora pripada opoziciji, evo šanse da kolege iz URA koji su ovu temu stavljale među svoje prioritete, da stanu na čelo odbora”, predlaže Bošnjak.

Ocjenjuje da struktura sadašnjeg sastava Skupštine ohrabruje da ovaj Anketni odbor može dovesti do značajnog iskoraka u rješavanju ove afere, jer u ovoj konstelaciji stvari eventualna opstrukcija DPS-a nije moguća.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *