Radulović: Dionica puta Nikšić-Kuside u završnoj fazi

Dodajte komentar

Radovi na rekonstrukciji dionice puta Nikšić – Kuside privode se kraju, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović.

On je nakon obilaska gradilišta, kazao da očekuje da put potpuno bude otvoren za saobraćaj do polovine juna, ukoliko to budu dozvolili vremenski uslovi.

„Radovi na ovoj dionici podrazumjevaju zamjenu kolovozne konstrukcije na cjelokupnoj dionici puta, izgradnju nasipa, izgradnju potpornih konstrukcija, sanaciju kosina, ugradnju putarskih mreža, te izgradnju sistema atmosferske kanalizacije za prikupljanje vode sa kolovoza“, istakao je Radulović.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja i pomorstva, on je podsjetio da je ovo ujedno posljednja dionica rekonstrukcije i modernizacije magistralnog puta M-7 Nikšić – Ilino Brdo, koji povezuje Crnu Goru sa Bosnom i Hercegovinom. Ukupna dužina rekonstruisanog dijela puta je 5,6 km.

Dodaju da će modernizacijom ovog putnog pravca ukupno dugog 34 km, značajno biti olakšana povezanost sa susjedima ali i unaprijeđen kvalitet saobraćaja u ovom dijelu Crne Gore.

„Sa završenim radovima na ovoj dionici stanovnici Nikšića i Crne Gore dobiće na upotrebu modernu saobraćajnicu koja će povećati nivo usluge i bezbjednost saobraćaja’’, poručio je Radulović.

Direktor Uprave za saobraćaj, Radomir Vuksanović kazao je da radove na rekonstrukciji izvodi nikšićka građevinska kompanija, Mehanizacija i programat, dok je za nadzor radova zadužena građevinska kompanija iz Podgorice, GPC.

„Vrijednost radova je skoro sedam miliona eura sa PDV-om. Moram naglasiti da je ovo značajna saobraćajnica za grad Nikšić i da će se njenom izgradnjom riješiti brojni problemi“, naglasio je Vuksanović.

U saopštenju zaključuju da su na ovoj dionici postojale mnoge problematične tačke zbog kojih je ranije dolazilo do nezgoda, koje će prilikom rekostrukcije biti riješene.

Kada bude završena dionica, osim prema granici sa BIH, građanima Nikšića biće značajno bezbjednija i lakša vožnja i do Herceg Novog.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *