BlackRock: Interes za ethereum mali u poređenju s bitcoinom

Dodajte komentar

Klijenti diva za upravljanje imovinom BlackRock imaju “malo” interesa za ethereum, u poređenju s bitcoinom, rekao je rukovodilac digitalne imovine Robert Mitchnick.

“Mogu reći da je za našu bazu klijenata bitcoin u velikoj većini fokus broj jedan, a pomalo i ethereum”, rekao je tokom razgovora uz vatru na konferenciji Dana investitora u Bitcoin u petak u New Yorku.

Za svaku drugu kripto imovinu, rekao je, potražnja je “vrlo, vrlo mala”.

Možda je sasvim prikladno što je Mitchnick na pitanje hoće li BlackRock u skorije vrijeme pokrenuti berzanski fond (ETF) povezan s memecoin dogwifhatom (WIF) rekao da ne zna šta je to, napominjući da postoji zabluda iz kripto industriji da će menadžer imovine imati “dugi rep” drugih usluga.

“To stvarno nije ono na što smo usredsređen”, rekao je.

BlackRock je u januaru unio veliki optimizam na tržištu digitalne imovine kada je dobio odobrenje da ulagačima ponudi Bitcoin Fund (IBIT), koji je u manje od dva mjeseca trgovanja postao jedan od pet najboljih ETF-ova na tržištu. Fond je privukao 15 milijardi dolara imovine, znatno više nego bilo koji od ostalih devet fondova.

Dio razloga zašto je menadžer imovine – koji se prethodnih godina protivio bitcoinu – odlučio da pokrene bitcoin ETF bio je taj što su klijenti bili dosljedni i ustrajni u izražavanju svog interesa za bitcoin na tržištima bikova i medvjeda, rekao je Mitchnick, prenosi SEEbiz.

Rekao je da su takođe bili “frustrirani” zbog toga koliko je teško izložiti se kripto imovini.

Nedavno je BlackRock predstavio svoj fond tokenizirane imovine, BUIDL, na mreži ethereum, s kompanijom za tokenizaciju imovine Securitize koja djeluje kao agent za prenos i platforma za tokenizaciju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *