U konkurenciji za Savjet EKIP-a 32 kandidata

Dodajte komentar

U ponedjeljak će skupštinski odbor za ekonomiju, finansije i budžet započeti intervuisanje kandidata za imenovanje predsjednika i četiri člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

Na javni poziv, kako se čulo na jučerašnjoj sjednici odbora, prijavila su se 32 kandidata, među kojima aktuelni direktor EKIP-a Darko Grgurović, njegova tri pomoćnika Boris Jevrić, Pavle Mijušković i Danka Milićević, te bivši članovi Savjeta Branko Kovijanić i Vladan Đukanović.

Među prijavljenima su i zaposleni u EKIP-u Elvis Babačić, Sandra Božović, Isidora Tomašević Ivanović i Marija Konjević.

Prijavili su se i Tihomir Nikčević, Radmilo Šoškić, Danijela Papić, Tomo Knežević, Miodrag Krunić, Nebojša Bajić, Marinela Lazarević, Tihomir Adžić, Srđan Laković, Milan Radulović, Mirko Brnović, Jelena Savić, Snežana Miličković, Arben Lunji, Nikola Labović, Ratko Žarić, Milivoje Cerović, Žarko Koprivica, Dejan Jovanović, Veselin Bojović i Amer Nokić.

Na odboru je dogovoreno da po osam kandidata bude intervjuisano na tri sjednice, tokom iduće sedmice, kao i na četvrtoj 1. aprila u vezi sa njihovom vizijom razvoja EKIP-a, regulacije i razvoja tržišta sa osvrtom na međunarodnu saradnju, kao i njihovog viđenja odnosa EKIP-a i Skupštine.

Ponovo će intervjuisati kandidate za senatora DRI

Poslanici su se dogovorili i da 1. aprila odrede termin za sjednicu na kojoj će ponovo intervjuisati kandidate za petog senatora Državne revizorske institucije, koje je već jednom intervjuisao stari saziv odbora, ali bez konačnog prijedloga kandidata prema plenumu. Poslanici opozicije su negodovali što i dalje čekaju pisano mišljenje kolegijuma predsjednika Skupštine koji j e prije više od dvije nedjelje raspravljao o tumačenju poslovnika u vezi sa kontrolnim mehanizmom na osnovu kojeg je traženo saslušanje premijera Milojka Spajića i ministra finansija Novice Vukovića o programu “Evropa sad 2”.

Poslanici su podržali i prijedloge izmjena Zakona o povraćaju oduzetih imovinskih prava i obeštećenja i Zakona o eksproprijaciji, čime će ove nadležnosti sa Ministarstva finansija preći na Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine. To je predviđeno Vladinom uredbom o organizaciji rada državne uprave. Boris Mugoša (SD) je ukazao da je od Vladine odluke prošlo četiri i po mjeseca, te da j e ovo pitanj e mnogo ranije trebalo da bude na dnevnom redu.

Slađana Kaluđerović (SNP) povukla je amandman na prijedlog izmjena Zakona o osiguranju kojim je predložila mogućnost da Elektroprivreda raspiše međunarodni tender za osiguranje imovine. Ona je kazala da j e to uradila nakon razgovora sa predstavnicima Ministarstva finansija sa kojima je dogovoreno formiranj e radne grupe koju će, osim njihovih predstavnika, činiti i predstavnici Agencije za nadzor osiguranja, EPCG i svih osiguravajućih kuća koje posluju u Crnoj Gori.

 

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *