Plan spašavanja Instituta danas na dnevnom redu Vlade

Dodajte komentar

Vlada bi danas trebalo da razmatra punu informaciju o Planu spašavanja i restrukturiranja Instituta „Simo Milošević“, kojim se, kako je objašnjeno, rješava akutna kriza u preduzeću i otvara mogućnost unapređenja poslovanja u svim segmentima.

Iz Vlade je saopšteno da je u srijedu održana treća sjednica Komisije za rješavanje statusa Instituta, nakon niza konsultativnih i radnog sastanka sa menadžmentom i predstavnicima Sindikata, koji je u ponedjeljak održan u Igalu.

Osim članova Komisije, sjednici su prisustvovali predstavnici Instituta, Opštine Herceg Novi, Agencije za zaštitu konkurencije i zaštitnica imovinsko-pravnih odnosa.

Kako je saopšteno, Plan spašavanja i restrukturiranja je na predlog premijera Milojka Spajića proširen sa dva nova koraka.

„Zauzet je stav da već u prvom koraku nezavisni procjenitelj napravi procjenu vrijednosti Instituta i da se na bazi toga Vlada obrati manjinskim akcionarima sa ponudom za otkup akcija ili njihovo srazmjerno finansijsko učešće u paketu mjera za spašavanje i restrukturiranje Instituta“, navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da je Komisija defnisala sve korake u cilju spašavanja Instituta s kojima su upoznati Spajić, menadžment i predstavnici Sindikata, uz zaključke sa sastanka u srijedu, koji se tiču procjene imovine i učešća manjinskih akcionara u cijelom procesu, danas će se na sjednici Vlade naći puna informacija o Planu spašavanja i restrukturiranja Instituta.

„Bez obzira na odgovor manjinskih akcionara, Vlada će biti u prilici da zauzme konačan i zvaničan stav na Plan spašavanja koji predlaže Komisija i oko kojeg postoji najveći stepen saglasnosti, a koji je u potpunosti usklađen sa pravilima i principima dodjele državne pomoći“, dodaje se u saopštenju.

Plan spašavanja i restrukturiranja, odnosno rebrendiranja Instituta, kako je objašnjeno, podrazumijeva pomoć male vrjednosti od 300 hiljada EUR zbog obezbjeđivanja nastavka rada (de minimis).

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *