Održan Info dan povodom Javnog poziva za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu

Dodajte komentar

Na danas održanom Info danu povodom javnog poziva za raspodjelu sredstava uz budžeta opštine Nikšić opredijeljenih za podršku ženskom preduzetništvu, predstavljeni su uslovi koje treba da ispune buduće ali i preduzetnice koje su već u biznisu ali ne duže od dvije godine. Konkurs je otvoren do 22. aprila.

znos sredstava koji je predviđen konkursom za podršku ženskom preduzetništvu je 40.000 eura, kazao je predsjednik komisije Zoran Tomić, ističući da je Opština Nikšić u protekle tri godine podržala 69 preduzetnica a samo u prošloj godini njih 17.

O djelatnostima koje će biti podržane, uslovima i početnim koracima govorila je članica komisije Gordana Čolaković. Kako je kazala, djelatnosti su veoma široko postavljene.

Pravo na bespovratna sredstva mogu ostvariti nezaposlene žene, ali i one koje posluju najduže dvije godine prije objavljivanja javnog konkursa.

Olakšavajuća okolnost je što prilikom apliciranja nijesu u obavezi da dostave biznis plan već samo da popune obrazac koji mogu preuzeti na sajtu Opštine.

Zainteresovanim za konkurs biće pružena i nefinansijska pomoć u vidu organizovanja dvodnevne obuke za pisanje biznis planova i popunjavanje aplikacija kazala je Svetlana Lučić, članica komisije.

Pravo na konkurs imaju preduzetnice koje nijesu ostvarile pravo na neki vid finansijske podrške u ovoj ili prošloj godini. Konkurs je izazvao veliku pažnju naših sugrađanki a Info dan su iskoristile da predstave ideje sa kojima će aplicirati, ali i da saznaju na šta posebno treba da obrate pažnju kako bi im projekat prošao.

Tekst, foto/video: RTNK

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *