Veliko interesovanje čeških turoperatora za Crnu Goru

Dodajte komentar

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) u saradnji sa nacionalnom avio kompanijom Air Montenegro organizovala je poslovnu radionicu i prezentaciju u Pragu za češke turoperatore i medije.

Poslovna radionica realizovana je u okviru sajma turizma Holiday World & Region World u Pragu, koji traje u periodu od 15. do 17. marta tekuće godine, a na kojem su lokalne turističke organizacije i crnogorska turistička privreda predstavile cjelokupnu ponudu Crne Gore.

Predstavnici NTO, lokalnih turističkih organizacija i privrede održali su brojne sastanke sa turoperatorima, koji su pokazali veliko interesovanje da uvrste Crnu Goru ili obogate programe za Crnu Goru, koje već nude svojim klijentima.

“Već neko vrijeme imamo Crnu Goru u našoj ponudi. Vrlo su nam značajni direktni letovi ka vašoj državi i zaista imamo odličnu saradnju sa turističkim agencijama i hotelima. Dosada najviše partnera imamo na primorju, ali vjerujemo da ćemo proširiti ponudu za Crnu Goru, a upravo ova radionica nudi odlične mogućnosti za to”, istakao je Tomaš Kanda ispred turoperatora Čedok.

Zastupnik Air Montenegra u Češkoj i Slovačkoj, Pavel Točik, koji ima dugogodišnje iskustvo u turizmu i u direktnom je kontaktu sa češkim i slovačkim turoperatorima, poručuje da vlada veliko interesovanje za Crnu Goru.

“Ovakvi događaji su nam neophodni kako bi turoperatori vidjeli koliko je impresivna ponuda Crne Gore. Na radionici smo imali odlične hotele i lokalne turističke organizacije koje su pokazale sve mogućnosti koje ima ova destinacija. Vladalo je prilično veliko interesovanje i siguran sam da će ovo imati pozitivan efekat na predstojeću sezonu. Zaista mogu potvrditi da interesovanje za Crnu Goru raste iz godine u godinu”, zaključio je Točik.

Strateški partner NTO CG, avio kompanija Air Montenegro od ove godine će povezivati Crnu Goru sa još jednim gradom u Češkoj. Pored letova ka Brnu i Pragu, ove godine će letjeti i ka trećem gradu po veličini u Češkoj, Ostravi.

Iz nacionalne avio kompanije su kazali da su tržišta Češke i Slovačke vrlo važna za njih, te da imaju visoka očekivanja kada su u pitanju letovi ka ovim državama.

“Ponosni smo što direktnim letovima naše kompanije treću godinu zaredom povezujemo Crnu Goru sa Češkom, a drugu godinu zaredom i sa Slovačkom. Ove godine to činimo uz planirani red letjenja, iz Tivta za Brno, do tri puta nedjeljno od juna do septembra; iz Tivta za Prag do pet puta nedjeljno od maja do oktobra, te iz Podgorice za Bratislavu do tri puta nedjeljno od juna do septembra. Vođeni velikim interesovanjem turista iz Češke i Slovačke za Crnu Goru, ove godine smo dodatno proširili našu ponudu uvodeći novu liniju, Podgorica – Ostrava. Prema ovoj destinaciji ćemo saobraćati jednom nedjeljno, od juna do septembra tekuće godine”, zakjučila je Milena Stojanović, šefica prodaje i podrške klijentima kompanije Air Montenegro.

Kako ističu iz NTO CG, ovaj vid promocije je vrlo važan kako bi naša turistička privreda imala priliku da direktno promoviše svoju ponudu potencijalnim klijentima.

Izvor: TV NK

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *