Saša Mujović uvodi novu praksu: Komunikacijom i saradnjom do rješavanja problema u energetici

Dodajte komentar

Ministarstvo energetike i rudarstva organizovanjem sastanaka na nivou menadžmenta svih energetskih subjekata, uvodi praksu zajedničkog razmatranja problema koji opterećuju kompanije i njihovog zajedničkog rješavanja. Komunikacija i saradnja su od suštinske važnosti u narednom periodu, kada se energetski sistem suočava sa velikim izazovima, kazao je on, posebno u narednoj godini u kojoj će van mreže više mjeseci biti TE Pljevlja, što je veliki test za cijeli energetski sektor države.

“Intenzivna i kontinuirana saradnja svih energetskih subjekata, jedini je način da se obezbijedi efikasno upravljanje elektroenergetskim sistemom u periodu pred nama”, istakao je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović na sastanaku sa menadžmentom energetskih subjekata i Regulatorne agencije za energetiku.

Ministar Mujović je podvukao da je organizovanje sastanaka na nivou menadžmenta svih energetskih subjekata, prvi korak ka partnerskom odnosu energetskih subjekata za unapređenje ukupnog poslovanja u sektoru energetike.

Komunikacija i saradnja su od suštinske važnosti u narednom periodu, kada se energetski sistem suočava sa velikim izazovima, kazao je on, posebno u narednoj godini u kojoj će van mreže više mjeseci biti TE Pljevlja, što je veliki test za cijeli energetski sektor države.

“Resorno ministarstvo je u svakom trenutku spremno da pruži maksimalnu podršku u okviru svojih nadležnosti, u svim pitanjima koja na bilo koji način otežavaju realizaciju projekata ili utiču na poslovanje samih preduzeća”, poručio je Mujović tokom radnog sastanka i dodao da očekuje proaktivno djelovanje svih subjekata, u svim segmentima, jer u konačnom stabilan energetski sistem je naš zajednički cilj i na njegovom daljem razvoju i modernizaciji svi moramo raditi.

Sastanku su, pored ministra i predstavnika EPCG, prisustvovali i čelnici CEDIS-a, CGES-a, REGAGEN-a i COTEE-a.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *