Bešić: MonteVino2024. opravdalo epitet najvećeg vinskog B2B događaja u regiji

Dodajte komentar

Nakon prvog izložbenog dana koji je bio rezervisan za biznis zajednicu, u ponudi premium salona vina MonteVino2024. danas su uživali građani i gosti.

Mnogobrojni posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa radom 135 vinarija iz 11 država Evrope, te da se prepuste cjelodnevnom uživanju u vinima.
Predstavnici Nacionalnog udruženja somelijera Crne Gore i Vinske akademije Crne Gore kao organizatori ove prestižne manifestacije ističu kako su zadovoljni načinom na koji je sve proteklo.

“MonteVino je opet podiglo ljestvicu što se tiče kvaliteta i komunikacije između izlagača, opravdalo je epitet najvećeg vinskog B2B događaja u regiji. Ono što posebno raduje je da je juče bilo toliko pozitivnih komentara i toliko zadovoljnih izlagača. Veliki broj posjetilaca je juče prošao Kristalnom dvoranom hotela Hilton, svi relevantni ugostiteljski objekti su bili zastupljeni, sve premijere koje smo najavili juče su ostavile bez teksta većinu posjetilaca,” kazao je potpredsjednik Nacionalnog udruženja somelijera Crne Gore i suorganizator Montevina, Luka Bešić.

I sami izlagači su istakli zadovoljstvo što su mogli da predstave svoju ponudu crnogorskoj javnosti upravo na ovakvom premium događaju.

“Ovo nam je prvi put u Crnoj Gori, želio bih svima da se zahvalim na gostoprimstvu. Nadam se da ćete i vi posjetiti našu vinariju u Pijemontu, sa zadovoljstvom ćemo vas ugostiti,” kazao je predstavnik vinarije Cascina Chicoo, Federico Faccenda.

Između ostalih, u Crnoj Gori je po prvi put svoja vina predstavila i vinarija Opera Roses iz Italije, čiji se predstavnici nadaju da će početi sa izvozom u našoj zemlji.
“Moj brat i ja vodimo ovu organsku vinariju i odlučili smo da predstavimo zaista autentična roze vina sa jezera Garda. Predstavljamo laganija roze vina, ali i neka kompleksnija pića. Prije dvije godine smo predstavili i vermut i džin. Sigurna sam da će ovi proizvodi sigurno naći svoje mjesto na tržištu vaše lijepe zemlje Crne Gore,” kazala je predstavnica vinarije Opera Roses, Naike Bertola.

 

Vinarija Frelih iz Jugoistočne Slovenije takođe je predstavila svoja vina na ovogodišnjem MonteVinu.

Predstavnik te vinarije Matic Frelih kazao je da već tradicionalno učestvuju na pomenutom događaju te da su ove godine fokus stavili na pjenušava vina.
“Organizacija događaja je odlična. Crna Gora definitivno voli pjenušava vina, mogu reći da nema dosta ponude na tržištu tako da, jako nas veseli da smo mi danas jedini iz Slovenije. Jučerašnji dan je bio rezervisan za ugostitelje, upoznali smo dosta zanimljivih ljudi. U pregovorima smo sa distributerima, kako bi ostvarili određenu distribuciju za Crnu Goru”, kazao je on.

“Verkat” vinarija dolazi sa Fruške gore i već drugi put izlaže svoje proizvode na MonteVinu.
“S obzirom da smo novi na tržištu i da tek počinjemo distribuciju zadovoljni smo kako je protekao jučerašnji dan. Ostvarili smo dosta novih kontakata za dalju saradnju. Ovo je odlična prilika za novu vinariju kao što je naša, jer je ovo idealna prilika da nas tržište upozna”, poručila je ona.

Nakon uspješno upriličenog salona vina MonteVino za 2024. godinu, organizatori već imaju planove i za narednu godinu.
“Već sada kreiramo naredni događaj i ono što mogu da obećam je da ćemo sljedeće godine nadmašiti ovu, kao što smo i u prethodnim godinama uvijek težili da novo izdanje bude bolje od prethodnog,” podvukao je suorganizator Montevina, Luka Bešić.

Tekst, foto i video: Media Biro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *