Raskopali ulice taman kad su počele stizati prve grupe gostiju

Dodajte komentar

Raskopane ulice u Budvi dočekale su prvu grupu od 40 turista iz Njemačke u Budvu, koji su stigli preko agencije MacSun Montenegro, piše današnja Pobjeda.

Dragan Purko Ivančević smatra da su, dugo očekivani, radovi u centru grada trebali početi ranije i da sada ne znaju kako će transportovati turiste do hotela.


– Od 11. marta očekujemo nove grupe turista, ali ne znamo kako ćemo ih dovesti do hotela ,,Avala” kazao je Ivančević. Rok za završetak rekonstrukcije glavne ulice je jun, što znači da će turisti morati da se snalaze do tada.

Osim toga, neuređene plaže su takođe izazov, budući da zakupci čekaju raspisivanje tendera.

– Započeta je rekonstrukcija Ulice 22. novembar, koja će trajati 160 dana. U toku su sastanci i dogovori sa telekomunikacionim firmama  i CEDIS-om, jer je neminovnost izmještanje kablova, kazao je za budvanski portal Nikola Milutinović, jedan od glavnih inženjera sa terena.

Nedostatak jasnoće u programima i procedurama za zakup plaža dodatno otežava situaciju.

Program privremenih objekata za period 2024 2028. god nije donesen, atlas plaža i kupališta je u izradi, kao i program objekata obalne infrastrukture. Ostalo je da se tenderi sprovedu prema Programu objekata privremenog karaktera, ali zbog dugotrajnih tenderskih procedura ugovori neće biti potpisani do l. maja, odnosno do početka kupališne sezone, pa zakupci neće moći na vrijeme pripremiti plaže.

Zakupci su, kako su kazali Pobjedi, predložili da, u slučaju neusvajanja novog plana, Vlada obezbijediti produženje važenja do sada donijetih odluka o zakupima. To bi, kako su rekli, potencijalno moglo osigurati davanjem ovlašćenja JP Morsko dobro da produži ugovore o zakupu za privremene objekte putem odgovarajućih aneksa do kraja ove godine.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *