Maturanti i studenti mogu da apliciraju za preko dvije hiljade sezonskih poslova

Dodajte komentar

Maturanti i studenti imaju priliku da apliciraju na preko dvije hiljade pozicija za sezonske poslove i upoznaju programe fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG), saopšteno je povodom Dana otvorenih vrata UCG i Sajma sezonskog zapošljavanja.

Na Danima otvorenih vrata UCG i Summer job-a, koji organizuju Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje UCG u saradnji sa Studentskim parlamentom UCG, saopšteno je da su mladi snaga društva, a njihovo obrazovanje i zapošljavanje ključni za budućnost, prenosi PR Centar.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić-Stojanović, mladima je poručila da je sigurna da će iskoristiti sve prilike koje im se pružaju, ostvariti profesionalne, akademske i lične ciljeve i na taj način učiniti zemlju boljim i ljepšim mjestom za život.

“U Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija ćete uvijek imati podršku za realizaciju ovih i sličnih inicijativa kako bismo zajedno radili na unapređenju kvaliteta obrazovnog procesa i težili kreiranju izvanrednog obrazovnog sistema kakav zaslužujete”, poručila je Jakšić-Stojanović.

Predsjednik Studentskog parlamenta UCG, Andrej Vukčević, rekao je da na Sajmu sezonskog zapošljavanja u Podgorici da ponudu pružaju 93 poslodavca za preko dvije hiljade otvorenih pozicija.

“Za sve mlade ovo je prava prilika da se predstave u najboljem svjetlu i odaberu sezonski posao u skladu sa svojim afinitetima i težnjama. Benefiti sezonskog zapošljavanja su brojni. Maturantima i studentima pruža mogućnost sticanja novih znanja i vještina, preporuka je za dalji profesionalni angažman, ali i sticanje i zaradu sopstvenog džeparca”, rekao je Vukčević.

Do ovogodišnjeg Sajma, prvo radno iskustvo je, kako je dodao Vukčević, steklo preko deset hiljada mladih, prevashodno maturanata i studenata.

Prorektor za nastavu UCG, Veselin Mićanović, saopštio je da je Dan otvorenih vrata potvrda otvorenosti UCG prema široj društvenoj zajednici, prije svega maturantima svih srednjih škola opšteg i stručnog obrazovanja.

“Ovaj dan je od posebnog značaja za Univerzitet Crne Gore i za vas dragi maturanti i maturantkinje. Ovo je prilika da bliže upoznate 19 organizacionih jedinica i 66 raspoloživih studijskih programa na UCG, koji će biti vaš budući izbor. Izbor Univerziteta Crne Gore je jedan od najboljih i sigurnih izbora, jer studirati na Univerzitetu i biti akadamski građanin je nešto što vam obezbjeđuje sigurnu budućnost”, rekao je Mićanović, a prenosi PR centar.

Dan otvorenih vrata održao se u Univerzitetsko sportsko – kulturnom centru u Podgorici i trajao je do 16 časova, dok će Summer job imati nastavak i sjutra na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, od 10 do 16 sati.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *