Britanski medij nahvalio Crnu Goru: Zadivljujući pejzaži, prekrasne plaže i jeftino pivo

Dodajte komentar

Britanski The Sun nedavno je objavio tekst o Crnoj Gori, poručivši kako je Britanci često zanemaruju kao destinaciju, a zapravo ne bi trebali.

Tekst je nastao povodom uvođenja novih letova za Crnu Goru. Oni u tekstu navode da Britanci gotovo zanemaruju Crnu Goru, uprokos zadivljujućim pejzažima, prekrasnim plažama i vrlo jefinom pivu.

Kako su objavili, Crna Gora je „spremna dočekati novi talas turista iz Velike Britanije“, jer se pokreće nova linija iz Bristola za Tivat. Bristol će ujedno postati i treći grad koji je povezan s Tivtom, a londonski Gatwick i aerodrom Luton takođe će nuditi letove za ovaj obalni grad.

– Tivat je dom slikovite luke, kao i pećina, jezera i planinskih staza. Gliseri napuštaju zaljev svaki dan kako bi odveli ljude u istraživanje morskih pećina, dok barovi u gradu poslužuju pivo za oko dvije funte – napisali su u britanskom listu, kojeg prenosi današnji Dan.

Naveli su i da je Tivat takođe pogodna baza za ljude koji žele istražiti ostatak zemlje, koja je dom nekim nevjerovatnim prirodnim mjestima, povijesnim gradovima i plažama.

– Među glavnim odredištima u Crnoj Gori je Kotor, sa svojim zapanjujućim reflektirajućim zaljevom koji se nalazi pored fascinantnog starog grada poznatog po svojim krivudavim ulicama i romaničkim crkvama. Na drugim mjestima, stari grad Stari Bar nalazi se smješten među brdima u podnožju planine Rumije – istakli su.

Osim toga, za posvetu su izdvojili i Sveti Stefan, kojeg su posjetile brojne slavne ličnosti, gdje su izdvojili Merlin Monro, Breda Pita i princezu Margaret. Istakli su da su crnogorske obale posjetili i članovi kultnog benda Roling Stons te Madona.

Izvori: The Sun/Dan

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *