Ogroman interes investitora za bitcoin ETF-ove

Dodajte komentar

Pobjednik sedmice je, naravno, ponovno bitcoin koji je ojačao 20 odsto i glatko prešao granicu od 60.000 dolara.
Prilivi u novoosnovane američke ETF-ove na spot cijeni bitcoina su u porastu, premašivši milijardu dolara u dva dana. Ili, kako je rekao izvršni direktor  firme Grayscale, trenutno postoji “nezasitna potražnja” za tim ETF-ovima.
U nedavnom intervjuu, osnivač Chainlinka Sergey Nazarov izjavio je da je trenutni tržišni ciklus kriptovaluta jedinstven zbog ogromne količine novih tipova investitora koji ulaze na tržište, što bi moglo ubrzati usvajanje tokenizacije imovine u stvarnom svijetu brže nego što je to industrija bila u početku.

Govoreći za Bloomberg 28.  februara, Nazarov je naglasio da se nedavni sudionici na kripto tržištu šire od maloprodajnih kupaca koji reagiraju na izvještavanje glavnih medija o fluktuacijama cijena kripto. Pojasnio je da novi kupci dolaze iz svih sektora globalnog financsjskog sistema:

“Pitanje koje treba postaviti jeste ko su neto novi kupci u ovom ciklusu, a neto novi kupci su globalni finansijski sistem, što je vrlo, vrlo velika skupina neto novih kupaca.”

Cointelegraph je oktobra prošle godine  izvijestio da je vlada Sjedinjenih Država jedan od najvećih vlasnika bitcoina sa više od 200 000 BTC-a. U vrijeme objave, to je vrijedilo otprilike 12,4 milijarde dolara. Nazarov je dalje objasnio da su nedavno odobreni proizvodi fondova kojima se trguje na berzi (ETF) bitcoina samo početak olakšavanja lakšeg pristupa fondovima za ulazak na tržište.

“Bitcoin ETF samo je početna ponuda koja omogućuje globalnom finansijskom sistemu da ima osnovne  pravce ulaganja i plaćanja prema Bitcoinu unutar struktura koje smatraju prihvatljivim za njih”, izjavio je on.

U međuvremenu, Nazarov predviđa da će tokenizacija imovine u stvarnom svijetu biti sljedeći veliki trend na kripto tržištu.

“Sljedeća faza je tokenizacija imovine gdje banke vide sve te priljeve u ETF-ove i onda stvaraju imovinu kako bi se takmičile s ETF-ovima ili kako bi dobile dio tog kapitala”, izjavio je.

Od odobrenja Bitcoin ETF-ova 10. januara, došlo je do naglog priliva sredstava u kripto sektor, ne samo u Bitcoin nego i na cjelokupno kripto tržište.

Izvor: Seebiz.eu

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *