Britanci prodaju udio u Junajted grupi

Dodajte komentar

Investicioni fond BC Partners pokrenuo je proces prodaje većinskog udela u Junajted grupi. Kako piše Vreme, direktor grupacije nije dobio ni potvrdu ni demanti.

Podsjetimo, investicioni fond BC Partners sa sjedištem u Londonu u martu 2019. postao je većinski partner u Junajted grupi (UG), u čijem sastavu u Srbiji posluju SBB, televizije N1 i Nova S, dnevne novine „Danas“ i, od nedavno, nedeljnik „Radar”. BC Partners je vlasnik 55 odsto udjela u Junajted grupi, kоji su оtkupili оd KKR fоnda za 2,6 milijarde eura. Dragan Šolak je manjinski vlasnik UG.

Kako „Vreme“ dalje prenosi, BC Partners je pokrenuo proces prodaje većinskog udela u Junajted grupi koja prije svega u domenu telekomunikacija posluje u Grčkoj, Bugarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. U tu svrhu je angažovao investicione banke Morgan Stenli i JP Morgan. Cilj je da se odjednom proda cjelokupni vlasnički paket u Junajted grupi. Očekuje se da u tu svrhu bude organizovano javno nadmetanje.

Na upit „Vremena“ upućen izvršnom direktoru BC Partners Nikosu Statopulosu, dobili su odgovor: „BC Partners odbija da komentariše, ali cijeni što ste nam se obratili.“

  • Crnogorska kompanija Telemach i njeni servisi EON i Total TV posluju u okviru Junajted grupe u Crnoj Gori, a medijske sadržaje emituju televizija Nova M i medijska kuća Vijesti (nezavisni dnevnik Vijesti sa portalom Vijesti – Daily press , kao i  Tv Vijesti) kojima je većinski vlasnik Junajted media.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *