Oštrija kontrola klađenja blizu škola, uvodi se nadzor online uplata, u realnom vremenu

Dodajte komentar

Na prvoj sjednici Koordinacionog tijela za zaštitu i unapređenje javnog interesa u oblasti priređivanja igara na sreću najavljena je kontrola objekata za klađenje, koji se nalaze u blizini škola.
Sjednicom je predsjedavao potpredsjednik Vlade, a ujedno predsjednik Koordinacionog tijela, mr Momo Koprivica, koji je kazao da će se izvršiti revizija svakog pojedinačnog slučaja u vezi pomenutih objekata, te da će se raspon mogućih mjera kretati od oduzimanja koncesije do pokretanja krivične odgovornosti.

Koprivica je kazao da će u narednom periodu raditi na uvođenju online sistema nadzora, koji bi evidentirao internet transakcije u realnom vremenu i omogućavao svakom igraču da u svakom trenutku provjeri zakonitost, kao i da li je evidentirana njegova uplata kod nadležnog organa. Takav sistem, kako je kazao, imao bi mehanizam da detektuje sporne transakcije i omogući kontrolu i obračun naknada koje se uplaćuju.

Na sjednici je, kako je saopšteno, usvojen Poslovnik o radu ovoga tijela, kojim je definisan precizan okvir za rad i izvršavanje zadataka, ali i mogućnost da građani imaju pravo podnošenja predstavke Koordinacionom tijelu, a u cilju detekcije svih zloupotreba, nepravilnosti i propusta.Propisana je i jasna procedura za postupanje po predstavkama u cilju stvaranja što šireg fronta za sveukupnu borbu protiv bezakonja. Koordinaciono tijelo pozvalo je građane da ovu mogućnost koriste, te da će razvijati partnerski odnos sa njima.

Tokom dvosatnog zasijedanja, mapirani su ključni izazovi sa kojima se država susrijeće kada su u pitanju igre na sreću i definisani prvi polazni koraci i zaduženja nadležnih institucija, pojedinih članova, kao i Koordinacionog tijela u cjelini.
Saopšteno je da su članovi Koordinacionog tijela prezentovali konstruktivne analize i rasvijetlili brojne aspekte od naslijeđenih problema tokom višegodišnjeg, pa i višedecenijskog sistemskog zanemarivanja značaja ove oblasti iz čega su proistekle brojne negativne socijalne, zdravstvene, pravne i budžetske posljedice.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *