Ministarstvo zdravlja: Slijedi provjera bolovanja, formira se Komisija

Dodajte komentar

Planiramo da kroz multisektorsku saradnju sa ostalim resorima, prije svega rada i socijalnog staranja, ali i ostalim relevantnim institucijama, iniciramo formiranje Komisije, koja će se podrobno i detaljno baviti izazovima u vezi sa bolovanjima, tačnije sumnjom na neopravdanu spriječenost za rad o kojoj se u javnosti spekuliše, kazali su za portal Adria iz Ministarstva zdravlja.

Iz tog resora, kojim rukovodi ministar Vojislav Šimun, kažu da je ideja da svaka institucija predloži mjere i aktivnosti iz svoje nadležnosti, koje će se implementirati kroz rad Komisije.

“Ministarstvo zdravlja će konkretno predložiti kontrolu aktivnih bolovanja tj. onih koja su u toku na način što će se u ordinaciji na licu mjesta zatražiti kompletna medicinska dokumentacija, kao i trenutno stanje pacijenta kroz direktnu komunikaciju i uvid u zdravstveno stanje pacijenta”, navode u Ministarstvu.

Kako dodaju, osim obaveze pacijenta da bude prisutan prilikom zasijedanja Komisije, predložiće i veći obim medicinske i dijagnostičke dokumentacije koju treba pacijent da priloži.

“Jedan od predloga će biti i često mijenjanje sastava Komisija koje vrše kontrolu, kao i kontrole ljekara, ukoliko se utvrdi da neko u kontinuitetu izdaje veći broj bolovanja. Kada Komisjja bude formirana, javnost će biti obaviještena o njenim aktivnostima”, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Izvor: Adria

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *