Dragan Bokan studentima ekonomije kazao kako je zaradio prvi milion: Na početku karijere birajte teži put

Dodajte komentar

Na početku karijere birajte teži put. Nemojte se ,,uspavati’’ na poslovima koji od vas ne zahtijevaju konstantno napredovanje, istraživanje i zalaganje. Birajte ono što vam je veći izazov! – jedna je od poruka koje je studentima Ekonomskog fakulteta u punom Amfiteatru uputio predsjednik borda direktora kompanije Voli, Dragan Bokan.

Njegovo predavanje pod nazivom “Paradigma uspjeha: kako sam gradio kompaniju Voli” prvo je gostujuće predavanje u okviru novog projekta na Fakultetu – platforme “Biću preduzetnik”, gdje će studenti biti u prilici da čuju lične priče brojnih uspješnih preduzetnika u Crnoj Gori.

Bokan je sa studentima podijelio priču iz svog djetinjstva i rane mladosti za koju smatra da je imala odlučujuću ulogu u maštanju o budućnosti a zatim i kreiranju tog budućeg uspjeha.

Kako se navodi na LinkedIn stranici Ekonomskog fakulteta, Bokan je govorio o pokretanju biznisa u privrednom ambijentu devedesetih godina, o tome kako je zaradio prvi million, kao i o početku saradnje sa EBRD-om za koju kaže da je bila prekretnica u transformaciji kompanije Voli potvrđujući kvalitet njenog poslovanja, jer, kako je kazao – partnerstvo sa EBRD mogu ostvariti samo najuspješniji.
Podijelio je sa studentima priču o tome kako je kompanija Voli savladavala tržišne izazove uspijevajući da i dalje raste i razvija se, a najavio je i mnoge projekte koji ovu kompaniju očekuju u budućnosti.

Prisutne je pozdravio i dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Mijat Jocović koji je studentima poručio da pažljivo slušaju predavanje ističući da nijedan uspjeh nije slučajan i da, ukoliko budu pažljivo slušali, nesumnjivo je da će čuti brojne korisne savjete za svoje prve preduzetničke korake. Podsjetio je i na saradnju sa kompanijom Voli koja traje već godinama unazad i iz koje je proisteklo to da su neki od najboljih studenata Ekonomskog fakulteta zaposleni na važnim pozicijama u toj kompaniji.

Moderator događaja je bio mr Nikola Mišnić koji je kazao da je veliko interesovanje studenata za gostujuće predavanje značajan pokazatelj toga da su studenti otvoreni za nove ideje, što je nesumnjivo prvi korak ka eliminisanju potencijalnih barijera u njihovom odnosu prema preduzetništvu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *