Evropska investiciona banka otvara kancelariju u Podgorici

Dodajte komentar

Evropska investiciona banka (EIB) uskoro otvara kancelariju u Podgorici, saopštili su iz EIB-a dodajući da je to izraz povjerenja u institucije i mjera posvećenosti razvoju Crne Gore.

Delegacija EIB-a, na čelu sa potpredsjednikom Kirjakosom Kakourisom, boravi u posjeti Crnoj Gori povodom potpisivanja Ugovora o donaciji 11 miliona EUR vrijednog granta Evropske unije (EU) za oblast obrazovanja.

Premijer Milojko Spajić je, kako je saopšteno iz Vlade, izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija i istakao da će grant od 11 miliona dati snažan impuls modernizaciji i opremanju 13 obrazovnih ustanova širom Crne Gore.

“Ulaganje u prosvjetu je investicija za budućnost. Drago nam je što se EU još jednom potvrđuje kao naš partner na tom putu” kazao je Spajić.

U razgovoru sa delegacijom EIB-a, Spajić je predstavio plan razvoja Crne Gore do 2030. godine, koji se oslanja na intenziviranje projekata saobraćajne infrastrukture prvenstveno kroz gradnju mreže autopteva ali i kroz modernizaciju željezničke infrastrukture.

On je poručio da ravnomjernog regionalnog razvoja nema bez jačanja saobraćajnih veza i istakao da je najava o nastavku gradnje autoputa već probudila interesovanje stranih investitora za ulaganja u sjever Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *