Milanović, Katić i Miljanić predloženi za članove Borda direktora EPCG

Dodajte komentar

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović predložiće Vladi Crne Gore tri kandidata za članove Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore – Jovica Milanović dekan Elektrotehničkog fakulteta u Mančesteru, Vladimir Katić profesor FTN u Novom Sadu i Zoran Miljanić profesor na ETF u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Mujovićevog resora, impresivne biografije predloženih kandidata otvaraju novo poglavlje u razvoju najveće državne kompanije.

Podsjećaju da je Mujović obećao da će u odborima direktora energetskih kompanija pobijediti stručne reference i profesionalno iskustvo.

-Prof. dr Jovica Milanović je dekan Elektrotehničkog fakulteta u Mančesteru, počasni profesor Univerziteta u Kvinslednu, Australija, i gostujući profesor Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu. Pored impresivnog akademskog rada, napisanih preko 620 publikacija, bio je konsultant na brojnim projektima u oblasti industrijskog razvoja i član savjetodavnih tijela međunarodnih kompanija. Svojim stručim refencama i znanjem učestvovao je u obezbjeđivanju grantova u iznosu od preko 83 miliona funti. Bogato međunarodno i regionalno iskustvo u razvoju energetskih sistema predstavlja resurs koji će doprinijeti razvoju EPCG, navode iz Ministarstva.

Govoreći o Vladimiru Katiću, iz Ministarstva rudarstva i energetike kažu da je riječ o utemeljivaču snažnog FTN-a u Novom Sadu, koji se tretira kao najbolji tehnički fakultet u regionu. -Napravio je prvu solarnu elektranu u Srbiji i kreirao atlas vjetrova u Srbiji. Bio je nosilac ili saradnik na 15 međunarodnih i 50 domaćih naučnih projekata ili studija. Najpoznatije stručne studije su mu vezane za istraživanje kvaliteta električne energije.

Prof. dr Zoran Miljanić, smatra se jednim od najvećih crnogorskih stručnjaka u oblasti elektro energetskih sistema, sa ogromnim brojem realizovanih projekata u oblasti prenosne i distributivne mreže, i priključenja obnovljivih izvora energije i analiza njihovih uticaja na mrežu, naveli su u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *