Spajić: Od 1. septembra uvećanje zarada prosvjetarima 17 odsto

Dodajte komentar

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata.
Premijer je kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada do 1. jula, a od početka nove školske godine  kumulativno povećanje 17 odsto neto.
Sjutra će biti potpisan sporazum.

“Imali smo intenzivan i živahan, ali produktivan sastanak. Drago mi je da smo se sastali i sve nedoumice razriješili. Mislim da se nijesmo dobro razumjeli. Sindikat nije do kraja razumio našu namjeru. Smatramo prosvjetare kao prioritetnu kategoriju i da je njihovo nezadovoljstvo opravdano. Mi se tu slažemo, bilo je pitanje modaliteta. Mislim da smo došli do održivog rješenja”, kazao je Spajić, i dodao da je riječ o sistemskom rješenju.
“Došli smo do sistemskog rješenja povećanje 10 odsto bruto zarada kroz sistemsko zakonsko rješenje do 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto.

To je nešto ispred čega Vlada može da stane. Sjutra ćemo potpisati sporazum koji će garantovati sve što smo rekli”, kazao je Spajić.
Sastanku su prisustvovali i ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, državni sekretar u tom resoru Dragan Bojović, kao i ministar finansija Novica Vuković.

Božović: Štrajk do pismene potvrde

Predsjednik Sindikata Radomir Božović kazao je da su poslije skoro tri sata razgovora dobili prijedlog.

– Ujutro čekamo ponudu, a o njoj će se izjasniti sjutra Glavni odbor Sindikata prosvjete – naveo je Božović.  Nastavljaju, kako ističe, sa štrajkom, i dodje da nema mandat da sam potpiše nešto.

-Žao mi je što ovakav razgovor nijesmo vodili prethodna dva mjeseca. Sjutra se nastavlja štrajk. Boga molim da to sjutra završimo – poručio je Božović.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *