Air Montenegro iznajmio avion za ljetnju sezonu

Dodajte komentar
http://www.dreamstime.com/stock-images-o-aob-take-off-runway-l-istanbul-airport-ltfm-october-o-aob-air-montenegro-embraer-lr-image260350524

Air Montenegro saopštio je da će, osim dva vlasnička aviona tipa Embraer E195 i iznajmljenog Airbusa A320, flotu te kompanije tokom predstojeće ljetnje sezone činiti i iznajmljeni Embraer E190.

U oktobru prošle godine crnogorski avioprevoznik je sa hrvatskom aviokompanijom Trade Air potpisao ugovor o zakupu aviona A320, a u cilju dodatnog širenja flote za ljetnju sezonu danas je potpisan ugovor o zakupu još jednog aviona, sa ukrajinskom kompanijom Windrose. Windrose je aviokompanija koja primatno pruža ACMI i charter usluge, a ugovorom između Air Montenegra i pomenutog prevoznika avion E190 je iznajmljen po principu wet leasea, odnosno sa posadom.

Air Montenegro je, navodi se u saopštenju, sa Windroseom sarađivao i 2023. godine, a tokom ovogodišnje ljetnje sezone E190, u dualnoj konfiguraciji-biznis i ekonomske klase, će biti angažovan u periodu od 1. aprila do 31. oktobra.

“Dodatni avioni omogućavaju Air Montenegru da širi svoju mrežu destinacija i pruži veći broj letova kako bi zadovoljio potrebe putnika tokom ljetnje sezone”, piše u saopštenju.

 

Ovim korakom, poručuju iz ove kompanije, avioprevoznik nastoji da osigura visok nivo usluge tokom putovanja za sve svoje putnike i odgovori povećanoj tražnji tokom ljeta. Dodatnim resursima, kako su kazali, Air Montenegro ostaje posvećen pružanju pouzdane i efikasne usluge, dok nastavlja da unaprjeđuje svoju ponudu i širi prisustvo na tržištu vazdušnog saobraćaja.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *