Perić: Program “Siguran stan” smo predstavili na lokalnim izborima 2022, a potom na parlamentarnim

Dodajte komentar
Foto: Pokret Preokret

Program “Siguran stan” Preokret je predstavio na lokalnim izborima 2022. godine, a potom i na parlamentarnim održanim 2023. godine, podsjetio je Srđan Perić, opsnivač te građanske inicijative.

On je to saopštio na svom fejsbuk profilu, a povodom pres konferencije na kojoj je GP URA predložila osnivanje stambenog fonda “Stan za sve”.

On je naveo da je URA, kao i nekoliko stranaka prije, preuzela ideju Preokreta, ističući da samo preuzimanje udeje nije problem, već njeno obesmišljavanje.

– I nije problem što stranke preuzimaju naš program – više subjekata je to uradilo u samoj kampanji – u konačnom to je potvrda njenog značaja – problem je kada u preuzimanju ideje površnim i neodrživim pristupom suštinski obesmišljavate ideju koja je sasvim održiva. Ujedno sve stranke dok su bile ili jesu na vlasti nisu učinile ništa konkretno u tom pravcu – kada su mogle ili kada mogu – naveo je Perić.

On je dodao da stranke koje sada čine vladajuću većinu u Podgorici već sad prema postojećem Zakonu “mogu pokrenuti ciklus rješavanja problema podstanara”.

– Umjesto toga nude podstanarima po 50 eura – naveo je on.

– Jednom za jednom moramo se okrenuti realnoj politici. U narednom periodu pojašnjavamo (i podsjećamo) kako na realan i održiv način možemo do javnog stanovanja – uključujući i komponentu socijalnog stanovanja – zaključio je Srđan Perić.

Podsjećamo, prije pres konferencije na kojoj je Građanski pokret URA predstavio program za osnivanje Fonda “Stan za sve” iz Glavnog grada su najavili akciju “Gradski stanovi”, po kojem će stanovnici Glavnog grada -, bračni parovi do 30 godina, socijalno ugrožene porodice i osobe s invaliditetom, od početka 2026. godine neće morati da brinu o visokim cijenama stanarine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *