URA danas predstavlja program “Stan za sve”

Dodajte komentar

Građanski pokret URA će  na konferenciji za medije predstaviti program o osnivanju fonda “Stan za sve”, preko kojeg će građani moći da riješe svoje stambeno pitanje po gotovo duplo povoljnijim cijenama od onih koje su trenutno na tržištu nekretnina, saopštila je potpredsjednica URE Milena Vuković.

“Kupovina stana je, za većinu građana naše države zaista postala luksuz, usljed rasta cijena nekretnina. Cijena kvadrata stana, samo u proteklih godinu dana, porasla je za više od 300 eura i trenutno prosječna cijena na nivou države iznosi 1650 eura, a svjedoci smo da u gradovima gdje vlada veća potražnja ona iznosi i znatno više”, poručila je Vuković.

Takođe, ona je istakla, da u Crnoj Gori trenutno svoj krov nad glavom nema preko 40 hiljada porodica, od čega njih preko 30 hiljada čine podstanari i da se oni zbog velikog rasta cijena stanarina(kirija), u zadnje dvije godine, nalaze u nepovoljnoj materijalnoj situaciji.

Uzimajući u obzir sve ove okolnosti obećali smo, još u kampanji za parlamentarne izbore, osnivanje fonda “Stan za sve”. Iako smo sada u opoziciji, želimo konstruktivnim djelovanjem da damo svoj doprinos rješavanju ovog velikom problema koji pogađa veliki broj naših građanki i građana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *