Za Odbor direktora IRF-a 49 prijava

Dodajte komentar

Na javni poziv za članove Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda (IRF) koji je trajao do 19. januara stiglo je 49 prijava, kazali su “Vijestima” iz Generalnog sekretarijata Vlade.

Članove Odbora direktora imenuje i razrješava Skupština IRF-a, a javni poziv je raspisala od 12. do 19. januara.

Odbor ima pet članova koji se biraju na pet godina, a mogu biti ponovo imenovani. Predsjednik Odbora direktora funkciju obavlja profesionalno, a članovi honorarno.

“U najkraćem roku biće formirana međuresorska komisija, koju će činiti članovi sa iskustvom u poslovima rukovođenja i upravljanja ljudskim resursima, sa zadatkom evidentiranja i pregledanja pristiglih prijava. Nakon odabira uže liste, kandidati će biti obaviješteni o terminu intervjua, i nakon završenih intervjua, Komisija će predložiti članove Odbora direktora IRF-a”, navodi se u odgovoru.

Uslovi za člana ovog Odbora su VII1 nivo obrazovanja i najmanje pet godina radnog iskustva.

Kako su “Vijesti” prethodno objavile, ekonomski analitičar Predrag Drecun trebalo bi da bude izabran za predsjednika Odbora direktora IRF-a. On bi tu poziciju pokrio u ime Pokreta Evropa sad (PES) kome je, prema nezvaničnim informacijama, u vladajućoj većini pripalo ovo mjesto, kao i mjesto izvršnog direktora IRF-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *