“Cijene veće od evropskih jer smo slijepo crijevo u pogledu infrastrukture”

Dodajte komentar
Foto: Gov.me

Premijer Milojko Spajić kazao je sinoć da je veliki razlog zašto su cijene u Crnoj Gori znatno veće u odnosu na evropske cijene taj što smo slijepo crijevo u pogledu infrastrukture.

“Mi smo imali sastanak sa predstavnicima LIDL-a. Spremni smo da u rekordnom roku riješimo probleme sa Crnom Gorom. Međutim, ipak će njima trebati par godina dok uđu na pravi način na tržište Crne Gore i počnu da utiču na cjenovnu politiku u Crnu Gori”, kazao je Spajić.

Naglasio je da drugi lanci dođu da rade u Crnu Goru.

“Veliki razlog zašto su cijene u Crnoj Gori znatno veće u odnosu na cijene evropske je taj što smo slijepo crijevo u pogledu infrastrukture. Dok roba dođe do Crne Gore taj transport je jako težak i skup i popravljanje infrastukture po hitnom postupku je nešto što će dugoročno smanjiti cijene u Crnoj Gori”, istakao je Spajić.

Svi auto-putevi u Crnoj Gori će koštati od 6 do 8 milijardi eura

“Svo to finansiranje je izvodljivo, nije problem zadužiti se za kapitalni budžet. Ne treba bježati od zaduživanje za investicije, samo treba paziti da tekući budžet ne dosegne deficit”, kazao je Spajić u intervjuu za TVCG.

Spajić na kraju razgovora istakao da je jako bitno da poreski sistem bude u potpunosti sređen, da se uprosti, da ima smisla za privredu i biznise, da podržava ekonomski razvoj, da svi građani profitiraju od toga. Drugi korak je, kako je kazao, izgradnja infrastrukture.

“Ne možete da izgradite auto-puteve tako brzo. Morate godinama da radite na tome, treba 45 koraka da se do kraja to uradi. Ta aerodrome će nam takođe trebati par godina da ih dovedemo u stanje koje želimo da vidimo”, istakao je Spajić.

Kazao je da su sadašnji aerodromi zastiđe Crne Gore i da su jako lošem stanju.

“Aerodromi treba da budu mnogo ljepši i efikasniji i usluga da bude na mnogo većem nivou. Sve ćemo raditi da to popravimo”, kazao je Spajić.

Radiće, kako je zaključio Spajić, na otvaranju radnih mjesta koja će davati mnogo veće zarade nego što su trenutne u Crnoj Gori i na privlačenju investitora koji dolaze da rade dugoročno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *